Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Protesta per la presència policial a l’interior de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida que acaba en aldarulls als passadissos, la identificació d’estudiants i una detenció / COMUNICAT del Rectorat de la UdL / Taller obert editorial

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

Una protesta per la presència policial a l’interior de la Facultat de Lletres de la UdL per protegir a la subdelegada del govern espanyol del PP a Lleida, Inma Manso que imparteix classes en el Grau de de Comunicació Audiovisual i Periodisme, acaba en aldarulls als passadissos, la identificació d’estudiants i una detenció

Des del dia 19 d’abril d’enguany quan un grup d’estudiants varen interrompre una classe que impartia a la Facultat de Lletres de la UdL la subdelegada del Govern del PP a Lleida, Inma Manso, amb l’objectiu d’increpar-la pel seu paper en la gestió de l’acollida de refugiats; cada dia que hi dona classe els passadissos de la Facultat i per fora de l’edifici del Rectorat hi ha policia: des de mossos d’esquadra, policia nacional, policia de paisà, guardaespatlles i els agents de seguretat privats contractats per la universitat.

Aquest dimarts (17/05/2016) l’Assemblea d’Estudiants de Lletres va convocar una protesta  per la vigilància policial que hi ha a la Facultat mentre la subdelegada del govern espanyol dona classe.

Els estudiants que portaven una pancarta de rebuig a la presència policial han començat a cridar consignes pels passadissos i les classes fins que hi ha hagut l’enfrontament amb la policia que ha acabat amb la detenció d’una estudiant i la identificació d’altres.

La detinguda després de passar per comissaria, ha estat denunciada i deixada en llibertat hores després. Companys seus segueixen tancats al rectorat per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs i perquè no es produeixi cap detenció més ja que sospiten que la policia els detindran quan surtin o els vindran a buscar a casa. Els estudiants han ocupat a les vuit del vespre el despatx del rector, on pretenen passar-hi la nit.♦

 

El Cartell de la convocatòria de la protesta:

 CiLjTNgXAAEeTXQ

 

COMUNICAT del Rectorat de la Universitat de Lleida (18/05/2016)

“La Universitat de Lleida, com a institució púbica educativa al servei de la ciutadania, ha defensat, defensa i defensarà sempre el dret d’exercir l’activitat docent de tot el seu professorat, fet que és l’essència del funcionament de les universitats democràtiques a tot el món.

Tothom té dret a manifestar públicament les seves idees, les seves queixes i els seus plantejaments. Però no podem acceptar que una minoria imposi qui pot o no donar classe, qui i com impartir docència. I més que quan aquesta imposició es vol fer utilitzant la intimidació i la violència, fet que considerem absolutament rebutjable.

En aquest sentit, la nostra obligació és garantir el lliure i òptim desenvolupament de les activitats docents i d’investigació, per a la qual cosa és imprescindible garantir la seguretat dels estudiants, del personal d’administració i professors.

La UdL continuarà treballant per la plena normalitat de la vida universitària, i per això demanem que es deposi aquesta actitud.

La Universitat de Lleida convida a tothom a utilitzar els canals democràtics de diàleg i participació.”♦

—————————————————————————————————

roberto-culpable-800x461

LO CAMPUS DIARI convoca el seu TALLER OBERT per redactar l’editorial consensuada sobre els últims esdeveniments a la Universitat de Lleida. Queda també convocada la redacció de la revista LO CAMPUS.

Per suggeriments i opinions a distància:  udl@locampusdiari.com

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere