Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Docents i investigadors de la UAB reclamen posar fi a la “precarietat” de les condicions laborals / Mobilitzacions

Notícia anterior
Notícia posterior

MathTeacher.preview_0

El Personal Docent i Investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha denunciat la “precarització” de les condicions laborals que han vingut patint en els darrers anys i han reclamat al nou equip rectoral que surti de les eleccions d’aquest dijous que es comprometi a no fer acomiadaments ni més retallades.

La presidenta del comitè d’empresa del PAS, Sònia Sànchez, ha explicat que van decidir convocar aquesta vaga per fer visible la seva situació i després de saber que l’actual rector pretenia “aprovar a corre cuita” un seguit de mesures que comportaven més acomiadament i retallades. Segons han explicat, a la UAB hi ha més d’un 40% del professorat sense contractes indefinits, una borsa de 200 interins que no tenen les mateixes condicions que els que tenen plaça però sovint fan les mateixes funcions i “desenes de persones que fan recerca sense contracte”. Han demanat al futur rector o rectora que prengui el “compromís públic” que això canviarà.

Docents de la UAB tallen els accessos a la UAB i provoquen retencions a l’AP-7 i la C-58

 Docents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat aquest dimecres al matí els accessos al campus universitari, cosa que està provocant importants retencions a l’AP-7 i la C-58, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els manifestants han iniciat una jornada de vaga per denunciar la seva situació tallant l’accés a la UAB al lateral de l’AP-7, a la B-30, a Cerdanyola en sentit Tarragona, cosa que està provocant tres kilòmetres de retenció en aquesta via. L’efecte d’aquest tall s’ha estès a d’altres vies com per exemple l’AP-7 on hi ha fins a 15 kilòmetres de retenció entre el Papiol i Barberà en sentit Girona i cinc kilòmetres de cua entre Santa Perpètua de Mogoda i Barberà en sentit Martorell. A la C-58 s’acumulen fins a deu kilòmetres de retenció entre Terrassa i Badia en senti Barcelona i sis kilòmetres més entre Barcelona i Ripollet en sentit Terrassa per l’enllaç amb l’AP-7. A més, la BV-1414 acumula dos kilòmetres de retenció a Cerdanyola en sentit Bellaterra.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere