Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat oficial del Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida sobre la Tancada al Rectorat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

990_1463615026UdLDESPATX

Comunicat oficial del Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida (CEUDL)

Degut als fets ocorreguts els dies 17 i 18 de maig a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida;

El Consell de l’Estudiantat elegit democràticament pels estudiants de la Universitat de Lleida, és l’òrgan d’agrupament i de representació oficial de la totalitat de l’estudiantat, i no té res a veure amb els fets esdevinguts en els darrers dies al campus del Rectorat. A la nostra Universitat, a més a més del CEUDL, existeixen altres grups estudiantils autoorganitzats, externs a les plataformes oficials de la UdL, com per exemple, l’Assemblea de Lletres de la UdL, organitzadora de les últimes manifestacions.

El CEUDL defensa la llibertat de càtedra de tots els professors de la nostra universitat independentment de la seva ideologia política fora de les aules. Per tant, rebutja que per motius d’aquesta índole s’alteri el funcionament normal de qualsevol classe. La UdL té protocols establerts en els seus estatuts mitjançant els quals s’hagués pogut enfocar la problemàtica, i trobar una solució consensuada per la comunitat universitària, ja que l’Assemblea de Lletres te representació en els òrgans de govern de la UdL.

Alhora, considerem que la reiterada presència policial representa un precedent greu en la universitat, però la prioritat és salvaguardar la integritat moral i física dels membres de la comunitat universitària.

Per tant, qüestionem la necessitat de la reiterada presencia policial a la nostra universitat i la rebutgem. També rebutgem, però, la conducta violenta d’una part dels manifestants. Reivindiquem el diàleg pacífic entre institució i estudiants com la millor eina per resoldre conflictes.

Per tant, des del CEUDL, demanem als membres de la Assemblea de lletres que cessi l’ocupació del rectorat, i oferim la nostra col·laboració per canalitzar la protesta a través dels canals establerts.

Lleida, 18 de maig de 2016

—————-

COMENTARI DE LA REDACCIÓ:

Aquest COMUNICAT ha estat enviat per l’Àrea de comunicació i premsa del Rectorat com també pel Vicerectorat dels Estudiants. O dit d’una altra manera el Rector de la UdL potencia el Comunicat.

Sense entrar en el seu contingut, perquè aquesta publicació sobre aquests esdeveniments encara no s’ha pronunciat editorialment, no deixa de sorprendre que ja s’hagin perdut les formes amb la premsa i que facin bones les critiques que el Consell de l’Estudiantat de la UdL d’avui, simplement és una corretja de transmissió de la política oficial del Rector. ♦

FOTOGRAFIA: Estudiants tancats al Despatx del Rector de la UdL.

 

——————————————————

Calcat al Comunicat del Consell de l’Estudiantat de la UdL el Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida també n’ha fet un altre. Encara que sembla que el Comunicat de Lletres fou realitzat primer. 

Comunicat oficial del Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (CEFL) pel que fa als fets succeïts a la nostra facultat els dies 17 i 18 de maig

El Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Lletres (CEFL), elegit democràticament pels estudiants de la Facultat, és l’òrgan d’agrupament i de representació oficial de la totalitat de l’estudiantat de la Facultat de Lletres, i no té res a veure amb els aldarulls esdevinguts en els darrers dies al campus  del Rectorat. A la nostra facultat, a més a més del CEFL, existeixen altres grups d’estudiants autoorganitzats, externs a les plataformes oficials de la UdL, com, per exemple, l’Assemblea de Lletres de la UdL, organitzadora de les últimes manifestacions.

El CEFL defensa la llibertat de docència de tots els professors de la nostra facultat, independentment de la seua ideologia fora de l’aula. Per tant, rebutja que per motius d’aquesta  índole s’alteri el funcionament normal de qualsevol sessió-classe. La UdL té protocols democràtics de resolució de conflictes que no s’han aprofitat per part de l’Assemblea de Lletres, que té capacitat de representació als òrgans de govern de la Universitat i no l’ha exercida. A més a més, moltes de  les persones que ahir varen participar dels aldarulls al Rectorat no tenen cap vincle amb la nostra facultat ni amb la UdL.

Tanmateix, qüestionem la necessitat de la presència policial a la nostra facultat i la rebutgem.  També rebutgem, però, la conducta violenta d’una part dels manifestants. Reivindiquem el diàleg pacífic entre institució i estudiantat com la millor eina per resoldre conflictes.

El CEFL, com a òrgan que representa tots els estudiants de la nostra facultat, demana que no hi hagi represàlies ni a nivell universitari ni a nivell jurídic per als estudiants participants a les manifestacions.

Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Lletres Universitat de Lleida

Dimecres, 18 de maig de 2016

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere