Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un nou cicle d’activitats a Barcelona apropa els espais verds als ciutadans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

espais_verds_barcelona

Xerrades i tallers de dibuix organitzats en col·laboració amb Il·lustraciència i l’Ajuntament de Barcelona mostraran la importància del verd urbà

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitza durant la Setmana de la Natura 2016, la primera edició de Ciutat Verda, un cicle d’activitats que pretén donar visibilitat als espais verds de la ciutat i explicar els seus efectes sobre la nostra salut. En aquest marc, s’organitzaran xerrades relacionades amb la salut, la contaminació, o els espais verds. A més, es desenvoluparan trobades de dibuix per il·lustrar diferents espais verds de la ciutat i tallers de dibuix on s’explicaran tècniques com l’aquarel·la o la tinta xina. En aquest mateix cicle, coordinat per Miquel Baidal (Il·lustraciència), es generaran materials que mostraran la riquesa de la vegetació urbana.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament a través dels centres cívics i l’Aula Ambiental de les Corts, l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, el Centre de la Platja, l’Espai Lúdic Ambiental per a Famílies del Parc de la Ciutadella,  la Fàbrica del Sol i l’editorial Gustavo Gili. Baidal considera que “cal recuperar i preservar els pocs espais verds de la ciutat com a punt de trobada de la societat”. D’aquesta manera, neix “una iniciativa que uneix art, natura i ciència amb un mateix objectiu”.

Les activitats es realitzaran en diferents equipaments de la ciutat a partir del 20 de maig i fins el 30 de juny i en cada trobada de dibuixants es regalaran dos llibres de dibuix entre els assistents. Totes les sessions són gratuïtes, amb inscripció prèvia.

Igualment, tots aquells dibuixos que facin arribar els ciutadans a ciutatverdabcn@gmail.com  que tinguin com a element central els espais verds de la ciutat es publicaran al web de Ciutat Verda i se’n farà difusió a través de les xarxes socials. Els dibuixos dels participants formaran part d’una exposició que s’acollirà a la sala expositiva de la Biblioteca Sagrada Família durant el proper mes de setembre.

Teresa Garceran, de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, donarà el tret de sortida al cicle, amb la xerrada i l’itinerari “Els corredors verds urbans: funcions i beneficis” a l’Aula Ambiental Bosc Turull el divendres 20 de maig, entre les 17h i les 20h, a l’Aula Ambiental Bosc Turull. Una activitat que ens permetrà descobrir un dels corredors verds més interessants de la ciutat, entendre la seva importància per la salut, i dibuixar-lo.♦

 

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere