Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Margarita Arboix és elegida rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

arboix,0

La catedràtica de farmacologia Margarita Arboix ha estat elegida nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona a les eleccions que han tingut lloc aquest 19 de maig, segons els resultats provisionals. Arboix, catedràtica de farmacologia, ha obtingut el 60,56% del vot ponderat; i Antoni Méndez, catedràtic de física teòrica, el 39,44%.

La participació en el sector A ha estat d’un 71,35%; al sector B, 24,17%; al sector C, 4,88%; i al sector D, 56,20%. Margarita Arboix ha guanyat a tots els sectors:  sector A (professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat), sector B (resta de personal acadèmic i personal investigador en formació que exerceixi funcions de docència), sector C (estudiants) i sector D (personal d’administració i serveis).

Les urnes han estat obertes de 9:30 h. a 18:30 h. i les votacions s’han desenvolupat amb plena normalitat al llarg de tota la jornada.

El rector o la rectora és elegit per la comunitat universitària mitjançant sufragi universal lliure. El vot es pondera, segons el que disposa la Llei orgànica d’universitats, de la manera següent:

– Sector A (professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat), un 51%
– Sector B (resta de personal acadèmic i personal investigador en formació que exerceixi funcions de docència), un 9%
– Sector C (estudiants de grau i postgrau), un 30%
– Sector D (personal d’administració i serveis), un 10%

La proclamació definitiva dels resultats serà el proper 23 de maig. Al web www.uab.cat/eleccions es pot consultar tots els resultats per centres i sectors.

Experta en farmacologia veterinària

Margarita Arboix, llicenciada en Ciències Biològiques per la UB i doctora en Ciències Biològiques per la UAB, s’incorpora a la UAB el 1976 al Departament de Farmacologia de la Facultat de Medicina, i el 1985 passa a desenvolupar la seva docència en els estudis de Veterinària.

Desenvolupa la seva carrera docent i investigadora a l’àrea de la farmacologia i assoleix el nivell de catedràtica el 1993. Dins la farmacologia, ha desenvolupat la seva recerca, bàsicament, en l’àrea de la farmacologia veterinària (malalties infeccioses i parasitàries), codirigint el Grup de Recerca Consolidat de Parasitologia Clínica i Terapèutica (UAB i UB). En aquest àmbit de treball, ha format part del Comitè Europeu de Medicaments Veterinaris de l’Agència Europea de Medicaments (EMA, 1999-2006), i ha estat presidenta del Grup Europeu de Resistències Antimicrobianes (EMA 2001-2004), membre del Panel d’Additius per a Alimentació Animal de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA 2003-2007) i membre del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i de la Nutrició (AESAN, 2003-2008).

És autora de més de 100 articles en revistes especialitzades i llibres. Ha participat en més de 40 projectes de recerca subvencionats per institucions públiques i per empreses privades, d’àmbit espanyol i internacional, els quals han donat lloc a publicacions científiques i 15 tesis doctorals. El 1995 crea el Servei d’Anàlisi de Fàrmacs que avui forma part de la Xarxa de Centres de Suport a la Innovació Tecnològica.

Paral·lelament i a la UAB, ha estat vicedegana i degana de la Facultat de Veterinària, cap del Departament de Farmacologia, Terapèutica i Toxicologia, claustral, presidenta de la Junta de Personal Docent i Investigador (JPDI) i membre de nombroses comissions. Durant aquest anys va formar part del Board de l’Associació Europea de Facultats de Veterinària (1992-1995).

L’octubre de 2000 s’incorpora com a subdirectora general de Medicaments Veterinaris a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat i Consum. El 2005 assumeix la Direcció dels Serveis Territorials de Salut a Barcelona (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya). El 2010 torna a Madrid per assumir la Direcció General de Recursos Agrícoles i Ramaders del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, i es reincorpora a la UAB el primer de gener de 2012.

Durant aquests anys, en els quals la seva activitat professional es va desenvolupar en d’altres institucions públiques, va continuar vinculada a la UAB, impartint classes al grau de Veterinària i a diferents màsters i dirigint treballs de tesis doctorals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere