Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Rector de la UdL cedeix i es compromet amb els estudiants de la tancada

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

prector udl

El Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) s’ha compromès amb l’Assembla Okupació Rectorat UdL, que manté des de dimarts al vespre una tancada al despatx del rector, a “fer les accions possibles perquè no hi hagi conseqüències en termes legals” per als participants en la protesta estudiantil de dimarts, així com per a les persones que participen en la tancada. L’equip rectoral també assegura que no hi haurà presència policial a la Universitat sempre que no s’impedeixi l’exercici de la docència a qualsevol professor. Per la seva banda, l’Assemblea manté la tancada i no serà fins a aquesta nit en què valorarà la nova proposta que els ha fet arribar la direcció de la UdL. Durant la passada nit, les persones tancades han bloquejat amb cadires, bancs i altre mobiliari la porta d’entrada principal, algunes sortides d’emergència i el pas per les escales i ascensors de l’edifici del Rectorat, accessos que s’han restablert durant el matí.

L’equip rectoral de la Universitat de Lleida ha fet arribar aquest divendres a l’Assembla Okupació Rectorat UdL una nova proposta en la negociació que mantenen ambdues parts des de l’ocupació dimarts passat del despatx del rector. La UdL remarca en un comunicat que no ha presentat cap denúncia contra els implicats en els aldarulls que han tingut lloc els darrers dies a l’edifici del Rectorat, per les protestes estudiantils contra la presència policial a la Universitat, i que es compromet a no fer-ho. Així mateix, també es compromet a “fer les accions possibles per a què no hi hagi conseqüències en termes legals dels participants en aquests fets”, en els quals una estudiant va ser detinguda pels mossos, i també es referma en el compromís de no obrir cap expedient acadèmic a cap dels estudiants implicats. Altrament, la direcció de la UdL afirma que la presència policial va ser un fet puntual “davant d’un acte evident d’intimidació propiciada per un grup de persones, estudiants i persones alienes a la universitat, que van impedir l’activitat docent de la professora Inma Manso” –que també és la subdelegada del govern de l’Estat a Lleida-. Per això, la UdL demana un compromís explícit “que no s’impedirà l’exercici de la docència a qualsevol professor de la universitat” i, si això es garanteix, “la UdL podrà tornar ràpidament a la vida acadèmica normal”. De la mateixa manera, l’equip rectoral deixa clar que no es produirà cap desallotjament del Rectorat mentre segueixin les negociacions entre ambdues parts, que segueixen en peu, segons ha dit el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla. La direcció de la universitat lleidatana confia que aquests compromisos públics “permetin encaminar la solució dialogada a aquesta situació de forma immediata, i permetin, igualment, la desocupació dels espais de l’edifici del Rectorat de la UdL”. Després de rebre la nova proposta de la direcció, l’Assemblea Okuapació del Rectorat UdL l’haurà de valorar ara en l’assemblea prevista per aquesta nit i manté obertes les portes al diàleg per arribar a una entesa amb l’equip rectoral. En aquest sentit, manté els tres punts que considera “irrenunciables” que passen per obtenir els compromisos públics i per escrit de la retirada de la presència policial pública i privada de la UdL, que no s’iniciï cap procés legal envers l’estudiant detinguda dimarts durant una protesta contra la presència policial al centre, i que no s’executin processos repressius ni acadèmics ni legals contra cap de les persones implicades en la mobilització estudiantil. Una representant de l’Assemblea ha negat que des del col·lectiu s’hagin endurit les reivindicacions i ha assegurat que són les mateixes que porten fent des de dimarts. L’Assemblea Okuapació del Rectorat UdL ha organitzat per la jornada d’aquest divendres noves activitats com ara una xerrada i un cinefòrum, continuant així amb el programa d’activitats lúdiques i de debat endegat dijous.

Tercera nit consecutiva de tancada i barricades per impedir l’accés al Rectorat

Una vintena de persones han dormit per tercera nit consecutiva al despatx del rector de la UdL, Roberto Fernández, on l’Assemblea Okupació Rectorat UdL manté la tancada des de dimarts al vespre. Durant la passada nit alguns dels participants han bloquejat amb bancs, cadires i altre mobiliari la porta d’entrada principal del Rectorat, alguna de les sortides d’emergència i el pas per les escales i ascensors de l’edifici. Després de les converses que els responsables de la UdL han mantingut amb els ocupants, s’ha restablert la lliure entrada per la planta principal i la lliure circulació per l’edifici. La direcció de la UdL ha lamentat els problemes que s’han pogut trobar, tant professors, estudiants com personal d’administració, quan han volgut accedir a primera hora del matí a l’edifici de Rectorat.

LES NOTES DE PREMSA DEL RECTORAT DE LA UDL

PRIMER ESCRIT

 

COMUNICAT DE L’EQUIP RECTORAL

La Universitat de Lleida informa que els ocupants de l’edifici de Rectorat-Facultat de Lletres han bloquejat aquesta nit la porta d’entrada principal i el pas per les escales i ascensors al col·locar cadires i altre mobiliari.

Després de dialogar amb ells s’ha restablert la lliure entrada per la planta principal i la lliure circulació per l’edifici.

La Universitat de Lleida lamenta els problemes que s’han pogut trobar, tant professors, estudiants com personal d’administració, quan han volgut aquest matí accedir a l’edifici de Rectorat i continua manifestant la seva oferta de diàleg per restablir definitivament aquesta situació plantejada. 

 

SEGON ESCRIT

 Comunicat de l’equip rectoral de la UdL a la comunitat universitària

La Universitat de Lleida, després del procés de diàleg establert amb els estudiants que estan ocupant l’edifici de rectorat i de les propostes que se’ls ha fet arribar,  ahir per la tarda es va rebre la resposta. Us traslladem les consideracions que al respecte se’ls ha fet arribar, amb l’ànim de progressar en el diàleg i cercar una solució acordada.

En aquest sentit, us fem saber les seves tres propostes i a continuació de cadascuna d’elles la resposta de la UdL.

1. “Que la persona detinguda no tingui cap càrrec, ni pateixi cap tipus de procés. Així mateix, insistim a que es facin totes les accions necessàries per aconseguir la seva lliure absolució”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida no ha presentat cap denúncia contra els implicats i es compromet a no fer-ho.

2. “Insistim a que es facin totes les accions necessàries per aconseguir que no hi haurà represàlies de cap tipus contra cap dels estudiants ni solidaris de la concentració i d’aquesta ocupació”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida es compromet a fer les accions possibles per a què no hi hagi conseqüències en termes legals dels participants en aquests fets. Així mateix, la UdL es compromet a no obrir cap expedient a cap dels estudiants implicats.

3.“Que facin fora la policia, tant pública com privada, de la nostra universitat. I ens garanteixi que no permetran que aquesta torni a entrar-hi”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida informa que en aquest moment no hi ha cap membre dels Mossos a cap edifici de la universitat, com així ha estat, és, i serà la pràctica habitual i normal de la nostra universitat. La seva presència puntual va ser absolutament necessària davant d’un acte evident intimidació propiciada per un grup de persones, estudiants i persones alienes a la universitat, que van impedir l’activitat docent de la professora Imma Manso. Calia, doncs, assegurar la integritat física de la professora i dels seus estudiants. Per això, la UdL demana un compromís explícit de que no s’impedirà l’exercici de la docència a qualsevol professor o professora de la universitat. D’aquesta forma, si això es garanteix, la UdL podrà tornar ràpidament a la vida acadèmica normal.

Esperem que aquesta resposta permeti encaminar la solució dialogada a aquesta situació de forma immediata, i permeti, igualment, la desocupació dels espais de l’edifici de rectorat de la universitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere