Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ara el Rectorat de la UdL accepte mediadors per acabar la Tancada

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

eleccios-web

 

El conflicte entre els estudiants de l’Assembles de Lletres i l’equip rectoral de la Universitat de Lleida (UdL) entra en una nova fase després d’una setmana de Tancada.

Després de mantenir durant dies posicions contradictòries i enrocades, amb una pèrdua total de lideratge de les autoritats acadèmiques i amb unes evidents divisions dels estudiants -accepte en fer “fora la policia de la universitat”;  el Rectorat ha acceptat aquest dimarts la proposta dels alumnes que negociïn mediadors neutrals.

El Rectorat ha proposat el professor d’Agrònoms, Estanislau Fons, i els estudiants tancats des de dimarts passat el professor d’Història, Manel López. 

La Vicerectora d’Estudiants de la UdL, Neus Vila, ha explicat que ara estan pendents que els alumnes acceptin el mediador proposat. Tot apunta que serà així, tot i que els alumnes ho han de votar en assemblea.

Una de les alumnes tancades ha explicat que estan satisfets que la universitat hagi acceptat que siguin uns mediadors aquells que tractin el conflicte i, sobre la negativa de la universitat a prohibir per sempre l’entrada de la policia a la Universitat perquè “no se sap què pot passar en un futur”, ha puntualitzat que el que no volen és que utilitzin la presència policial per precaució.

Sobre aquest punt, Vila ha dit que fins que no els arribi una proposta concreta a través dels mediadors no es prendrà cap decisió, i emplaça a deixar-los treballar per trobar una solució. La Vicerectora s’ha mostrat optimista pel que fa a la fi del conflicte. Tot a punta però, que la credibilitat de la Vicerectora dels estudiants ha quedat “tocada i enfonsada” com diuen els estudiants tancats.

Inma Manso ha tornat al Rectorat enmig de crits

Manso ha impartit aquest dimarts la seva classe a l’aula habitual, la 1.33 del Rectorat, després de fer-ho ahir dilluns al Campus de Cappont per evitar els alumnes que segueixen tancats des de dimarts passat al Rectorat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere