Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Enquesta Via Universitària de la Xarxa Vives, ja té INFORME i ANÀLISI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

university

L’informe de resultats de l’enquesta Via Universitària ha estat presentat aquest dimecres (25/maig/2016) a la Casa Milà (La Pedrera) de Barcelona, en el primer dels 4 actes de presentació a altres tantes ciutats de la regió Vives, organitzats conjuntament per la Fundació Jaume Bofill (FJB) i la Xarxa Vives. Les conclusions dibuixen el perfil de l’estudiant universitari actual, tant des del punt de vista de l’accés als estudis com quant a les seues condicions d’aprenentatge, les expectatives i els retorns dels estudis universitaris.

En aquest primer acte ha participat el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, així com el vicepresident I de la Xarxa, Francesc Xavier Grau, juntament amb el director de la FJB, Ismael Palacín. L’acte s’ha pogut seguir en directe a través dels portals de la Xarxa Vives i de la FJB i amb l’etiqueta #viauni a Twitter. Elena Sintes, directora científica i executiva del projecte, ha presentat els principals resultats a partir de l’enquesta realitzada a 20.512 estudiants de 19 universitats:

· La classe social predominant a la universitat és la classe alta; en els graus són el 43% i el 45% en els màsters.

· El 52% dels i de les estudiants enquestats viuen a casa dels pares.

· Només el 41% dels estudiants ho són a temps complet, l’altre 59% ha de compaginar els es-tudis amb feina remunerada, ja siga de manera intermitent (24%), a temps parcial (19%) o a temps complet (15%). Els estudiants en modalitat no presencial, treballen a temps complet en un 65% dels casos.

· El 36% de les mares i el 49% dels pares dels estudiants tenen ocupacions de nivell alt, mentre que en el conjunt de la població aquest percentatge d’ocupacions altes és clarament inferior, el 26% en el cas de les dones i el 28% en el cas dels homes.

· El 81% creu que els estudis universitaris li serviran per cultivar-se i enriquir els seus coneixements, mentre que només el 25% creu que li permetrà aconseguir una posició social alta.

· El grau de satisfacció amb la universitat és moderat: la resposta més comuna és “acontenta-ment sense més” en el 44% dels casos.

· Només el 10% dels estudiants han fet mobilitat internacional, tot i que un 25% més pensa fer-ho.

El segon acte de presentació tindrà lloc demà dijous al Rectorat de la Universitat de València. Dilluns 30 de maig, l’informe es presentarà a la Universitat de les Illes Balears, i finalment dijous 9 de juny es tancarà el cicle a la Universitat d’Andorra.

A l’informe es dóna resposta a un gran nombre de preguntes: com són els estudiants universitaris? Quin és el seu origen social? Ha canviat el seu perfil en els darrers anys? Estudien tots a temps complet o compaginen l’estudi amb la feina? Com fan front a les despeses associades als estudis superiors? Participen en el teixit associatiu universitari? El sistema universitari, és equitatiu en l’accés? S’ha adaptat a les noves demandes socials sobre l’educació? Quin paper té avui en la mobilitat social? Quin paper podria jugar en l’ascensor social?

Document de Treball … CLICAR AQUÍ

Informe Breu … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere