Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Cuinant amb ciència” vàrem gaudir a la Politècnica de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

interior_ninos_cocina

Investigadors i xefs imparteixen a la Universitat Politècnica de València un divertit taller per a escolars de primària sobre ciència, cuina i alimentació saludable

Promoure entre els més xicotets la importància d’una dieta saludable, amb la ciència com a principal protagonista. Aquest és l’objectiu de la II jornada-taller: Cuinant amb ciència el futur, que ha tingut lloc a la Universitat Politècnica de València, coincidint amb el Dia estatal de la Nutrició, que se celebra el dissabte 28 de maig.

Un total de 80 xiquets, procedents del Col·legi Vicente Gaos, de València, i del Col·legi Educatio, de Paterna, han participat en aquesta activitat, en la qual han experimentat algunes tècniques emprades actualment en la gastronomia. És el cas de l’esferificació, un procés que arriba a la cuina procedent dels laboratoris de recerca i que ha protagonitzat un dels exercicis pràctics de la jornada.

Hidratació també és salut

Juntament amb aquest taller, s’han organitzat dues sessions més directament relacionades amb el lema del Dia de la Nutrició 2016: “Hidratació també és salut”, que tracta de ressaltar la importància d’una hidratació adequada durant totes les etapes de la vida. I així, els alumnes han creat les seues pròpies begudes isotòniques i han competit en un joc dels sentits amb sucs de fruites com a protagonistes.

La jornada ha sigut a càrrec de Purificación García, investigadora del Grup CUINA de la UPV, i Vanesa Bustos, professora de l’escola Valencia Club Cocina.

Tauletes per a aprendre a menjar

A més d’atendre les explicacions d’investigadors i xefs, i de participar en l’elaboració dels seus propis plats, els alumnes han jugat amb una nova versió per a tauletes de Nutritrainer, aplicació interactiva desenvolupada per investigadors de la UPV que incorpora diferents activitats l’objectiu de les quals és ensenyar la importància d’una bona nutrició entre els més menuts. Aquesta nova versió del joc ha sigut desenvolupada en el marc del projecte europeu FlashDiet, coordinat per la UPV.

L’activitat està organitzada per la Unitat de Comunicació Científica i Innovació (UCC+i); l’Aula d’Infància i Adolescència; el Grup CUINA de la Universitat Politècnica de València, i l’escola Valencia Club Cocina, amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat. S’emmarca, a més, dins de les activitats promogudes per la UPV com a membre de la Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables i compta amb la col·laboració de Mercavalencia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere