Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Prop d’una trentena de centres, escoles i facultats d’art i disseny de tot Catalunya presenten els seus projectes col·laboratius sobre art i educació a ACVic

Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

Als projectes hi han participat una trentena de centres i espais d’art públics i privats així com escoles i facultats d’art i de disseny de ciutats com Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Mataró, Amposta, Olot i Vic. 

La jornada, que s’emmarca dins el programa Hibridacions i Contextos, començarà amb la presentació de la dotzena de projectes que han realitzat conjuntament centres i espais d’art amb escoles i facultats d’art i de disseny durant el curs escolar 2015-2016. 

La trobada també ha programat un debat amb Clara Boj, artista i professora de la Universitat de Múrcia, i Carme Ortiz, coordinadora general de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP).

 

Prop d’una trentena de centres, escoles i facultats d’art i disseny de tot Catalunya presenten aquest dimecres a ACVic Centre d’Arts Contemporànies els projectes col·laboratius per fomentar la relació entre art i educació que han dut a terme durant l’últim curs escolar. A la jornada, es farà balanç de totes les propostes, incloses dins del programa Hibridacions i Contextos, i també es durà a terme un debat.

La jornada començarà amb la presentació de la dotzena de projectes que han realitzat conjuntament centres i espais d’art amb escoles i facultats d’art i de disseny durant el curs escolar 2015-2016. Les iniciatives són: Arxiu Tour-ismes 2004-2016, a càrrec de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny i la Fundació Antoni Tàpies, de Barcelona; Beca Primer Comissariat Bòlit, per part de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, l’Escola Municipal d’Art de Girona, l’Espai Estació Jove de Girona, l’Escola Universitària ERAM de Salt i Bòlit Centre d’Art Contemporani; De la dansa al dibuix del dibuix a la dansa, de l’Escola d’Art i Disseny Illa i Nauestruch, de Sabadell; Documents d’acció. Obres en exposició, a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià, de Barcelona, i la Fundació Antoni Tàpies; Experiment col·lectiu. De ciència comunitària, projecte en procés de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i MAC de Mataró; Institució cultural: interacció, creació i intervenció, a càrrec de Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja i la Fundació Miró, de Barcelona; La Saleta de la Panera, per part de l’Escola Leandre Cristòfol, el Centre d’Art La Panera i l’Alberg Municipal La Panera, de Lleida; Metamorfosi, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; Obres públiques, d’ESARDI – Escola d’Art i Disseny d’Amposta i Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre; Paneta Bellera 5, a càrrec de l’Institut Celestí i Bellera i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; Pell diluent / Procés creatiu, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i el Museu d’Art Modern de Tarragona; i Temps morts – Futurs possibles, a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i ACVic. La trobada també ha programat un debat amb Clara Boj, artista i professora de la Universitat de Múrcia, i Carme Ortiz, coordinadora general de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP).

 Sobre Hibridacions i Contextos

Hibridacions i Contextos és un programa coordinat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies que compta amb la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i escoles i facultats d’art i disseny. Aquestes entitats, encara que són distants en les seves activitats quotidianes, comparteixen fites com el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El programa es desenvolupa de manera anual en el període escolar que va de setembre a juny i està subvencionat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 Sobre ACVic

ACVic Centre d’Arts Contemporànies ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere