La “intervenció directa” de membres dels sindicats del PAS, la nova via per acabar la Tancada de la UdL
Un cop fracassada la via dels Mediadors per acabar la Tancada al Rectorat del grup d’estudiants de l’Assemblea de Lletres, s’han impulsat dues noves iniciatives per una banda s’ha intentat dividir el grup de radicals i partir l’Assemblea de Lletres, buscant que públicament un sector donés per acabada la Tancada. Durant tot el mati d’avui, tot l’aparell mediàtic de la UdL amb la inestimable ajuda de les agencies de premsa, han anat distribuint aquesta informació. Si l’Assemblea de Lletres era d’una minoria, ara públicament hi ha dues Assemblees de Lletres a la UdL.
La segona iniciativa era fer jugar en el conflicte els sindicalistes del Personal Administratiu i de Serveis (PAS) de la UdL per acabar de “rebentar” la Tancada. Aquest dijous s’ha celebrat una assemblea del PAS on d’una manera clara hi havia intenció de enfrontar-se amb els Tancats, de fet el PAS i sobretot els de Lletres, sempre pels radicals han estat vistos com a “col·laboracionistes” de la policia quan entren als recintes universitaris.
És ben conegut com membres del PAS, especialment de Consergeria i el Responsable de Campus, han reconegut estudiants radicals quan els hi ensenyaven fotografies la policia. O sigui els del PAS de Lletres, amb sindicalistes de la vella escola especialment de la UGT, i fins i tot alliberats al sindicalisme com hi ha a la Facultat de Lletres, els “hi tenien ganes” als estudiants extremistes de la Facultat, i aquests estudiants: des d’anarquistes, extremistes d’esquerra, indignats, els de Podem a sindicalistes de la CUP, també els “hi tenien ganes” als del PAS, dels que anomenen “els llepaculs del rectorat”.
Des del PAS ja s’havia avisat de bon matí a la “premsa amiga” que es resoldria el problema, perquè ells acabaríem desallotjant als tancats. I així hi ha hagut un enfrontament al rectorat de la Universitat de Lleida entre els estudiants que porten 16 dies tancats al centre i membres del personal administratiu. El conflicte doncs ha arribat avui a les mans, després que un grup de treballadors del centre hagin intentat “dialogar” amb els alumnes per demanar-los que abandonin l’ocupació. En realitat l’objectiu era fer-los fora i tancar les dependències.
La crisi és molt important i ja depassa la minoria radical dels alumnes tancats. Només faltaven els “matons” del PAS de Lletres, perquè aquesta actitud xulesca ha estat una constant als darrers anys i exercida contra una diversitat gran de sectors.
Com ens deia un estudiant que preparava els exàmens a la biblioteca: “Al final aquests extremistes de l’Assemblea de Lletres, que són una minoria que només es representen a ells, els acabaran de fer bons perquè és una vergonya com s’està resolen el tema de la policia”.
En el rifi-rafe entre el PAS i els tancats, companys de professió de la premsa local diuen i escriuen que “diversos periodistes han estat agredits per part dels alumnes ocupants”.♦
————————–
Comunicat del Consell de Direcció de la UdL
El Consell de Direcció us informa que aquest migdia, un grup de membres del personal d’administració i serveis ha convocat una concentració a l’edifici de rectorat per, segons han informat, demanar la finalització immediata de l’ocupació. Quan els assistents -PAS, professorat i estudiants- s’han adreçat als ocupants, i davant la presència dels mitjans de comunicació -que estaven cobrint una roda de premsa al mateix edifici- s’ha produït una reacció violenta dels ocupants envers als membres de la comunitat universitària i dels mitjans de comunicació presents.
Davant d’aquests, el Consell de Direcció lamenta profundament l’actitud violenta i agressiva de les persones que encara estan ocupant diversos espais de l’edifici de rectorat, i reitera l’exigència aquestes persones perquè abandonin l’ocupació.
Consell de Direcció
Universitat de Lleida
———————
El Col·legi de Periodistes condemna les agressions a periodistes a la Universitat de Lleida
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat i condemnat mitjançant un comunicat les agressions que han sofert aquest dijous diversos periodistes i fotògrafs a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per part d’un grup de persones que mantenen l’ocupació del despatx del rector per protestar contra la presència policial a la UdL. El Col·legi, que expressa el seu suport als periodistes i mitjans que n’han estat víctimes, considera “intolerable i inacceptable qualsevol amenaça o agressió als periodistes en l’exercici de la seva professió”. En aquest sentit, l’entitat ha volgut posar de relleu “la preocupació que genera l’increment d’amenaces i agressions de les quals els periodistes estan sent objecte darrerament”.♦