Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Tancats al Rectorat de la UdL decideixen acabar amb una “acció simbòlica” per deixar en evidència el Rector i la policia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

La tarda d’aquest dimecres (8/juny/2016) els estudiants radicals tancats al rectorat de la Universitat de Lleida, que està en l’edifici conjuntament de la Facultat de Lletres, varen decidir acabar amb la seva Tancada de protesta contra els que ells diuen els “feixistes a la UdL i l’ús de la policia per resoldre conflictes de la comunitat universitària”.

Ha estat més que evident que l’Equip Rectoral havia perdut el lideratge i la capacitat de dialogar, i a més, aquests directius no varen voler acceptar cap altra línia de negociació per resoldre el conflicte, ni incorporar nous actors, sinó passava per ells i la força final.

Els estudiants, els radicals tancats, ahir varen escoltar i rebre una sobirana bronca de membres del consell dels estudiants de diferents centres, de les associacions cíviques i culturals de la UdL, de professors conservadors i d’altres d’esquerres que estant radicalment en contra de l’ús sistemàtic de la policia per resoldre problemes a la universitat i de membres del PAS progressistes de la Facultat de Lletres. (Aquests membres del PAS són els horroritzats de l’actitud reaccionaria de molts dels seus companys de feina, en especial per aquella acció “comando” per treure els tancats).

Ahir els Tancats al Rectorat de la UdL varen decidir acabar amb una “acció simbòlica d’escapisme” per deixar en evidència i en ridícul al Rector i la policia. Varen fer veure que seguien tancats i un a un, varen deixar l’edifici.

Ara la noticia d’agència ens titula “Els Mossos entren de matinada a la UdL per desallotjar els tancats i no hi troben ningú”.

I ha estat així, segons fons de la pròpia policia:

Mig centenar de Mossos d’Esquadra, la majoria arribats des de Barcelona, han entrat cap a un quart de cinc de la matinada d’aquest dijous a la Universitat de Lleida (UdL) amb l’objectiu de desallotjar les persones que encara ocupaven el Rectorat. En arribar, però, no hi han trobat ningú dins el despatx del rector, ocupat des del 17 de maig. Durant aproximadament una hora, han registrat la resta de l’edifici amb el mateix resultat; ni rastre de cap dels tancats.

Els Mossos han marxat cap a dos quarts de sis de la matinada. El desplegament policial estava format per sis furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra i dues unitats més.

Acompanyaven al dispositiu una ambulància i una patrulla de la Guàrdia Urbana de Lleida. Al lloc s’hi ha quedat un patrulla dels Mossos d’Esquadra per controlar la zona. Les portes de la UdL es tornaran a obrir a dos quarts de vuit.

El Rector de la UdL de manera urgent ha convocat aquest matí una Roda de premsa.♦

 

———————————————————-

 

Comunicat del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida

 “El Consell de Direcció de la UdL informa que aquesta passada nit les persones (estudiants i persones alienes a la institució), que ocupaven il·legítimament diversos espais de l’edifici de rectorat, finalment els han abandonat.

El Consell de Direcció valora positivament que la finalització de l’ocupació hagi estat de forma pacífica, desprès d’aquestes tres setmanes d’ocupació.

En aquest moment, demanem la col·laboració de tots els membres de la comunitat universitària, per tal d’aconseguir entre tots i totes que la Universitat de Lleida torni a la normalitat i recuperi el seu pols docent, de recerca i de gestió. Per assolir aquesta fita, igualment, necessitarem el suport de totes les institucions i de la societat lleidatana en el seu conjunt.

La UdL és una institució pública d’educació superior al servei de la societat, que es fonamenta en els valors democràtics, i en la qual tothom pacíficament pot expressar els seus posicionaments i plantejaments.

En un proper Consell de Govern, el Consell de Direcció proposarà la creació d’una comissió de treball, amb representació de tots els col·lectius universitaris, que elaborarà una proposta de protocol per tal de regular la resolució de conflictes en l’àmbit de la vida universitària.

Finalment, volem, d’una banda, demanar disculpes pels problemes originats aquests dies i el que hagi pogut suposar en el desenvolupament normal de les activitats de la nostra institució, i, d’una altra, expressar  l’agraïment a totes les persones que han col·laborat en el desenllaç d’aquesta situació amb el convenciment que la Universitat de Lleida seguirà prestant un servei formatiu i d’investigació de qualitat i de prestigi.”♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere