Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El projecte GRÖN d’estudiants de la UPC guanya el 1er Concurs IKEA-UPC Design

Notícia anterior
Notícia posterior

image

El disseny de nous contenidors de reciclatge domèstic modulars i apilables de les estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya, Sofia Hernández i Anna Prats, ha estat el guanyador del 1er Concurs IKEA-UPC Design. Els participants han hagut de crear nous dissenys de productes relacionats amb la cuina sostenible o amb la protecció dels infants.

S’ha donat a conèixer el disseny guanyador del 1er Concurs IKEA-UPC Design, adreçat a estudiants del grau en Enginyeria de Disseny industrial i Desenvolupament del Producte, i convocat per IKEA Sabadell i l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). El premi ha estat pel projecte GRÖN, uns nous contenidors de reciclatge domèstic modulars i apilables que permeten formar diferents combinacions adaptades a les necessitats de l’espai i dels usuaris. Disposen d’una galleda extraïble de l’estructura per poder portar els residus als contenidors urbans. La col·lecció GRÖN disposa també d’un recipient per a olis amb tapa i filtres. La proposta és obra de les estudiants de l’ESEIAAT Sonia Hernández i Anna Prats.

Al concurs IKEA-UPC Design s’han presentat 30 equips amb 30 idees, de les quals IKEA i la UPC han realitzat una primera selecció de 13, d’on han sortit els quatre projectes finalistes, i el premiat. El jurat que ha avaluat els projectes finalistes ha estat format per la dissenyadora Vera Salvat, directora de l’agència I Loft You; per tres professionals d’IKEA, i pel professor de la UPC José Luis Lapa, impulsor del concurs. 

Concurs IKEA-UPC Design

La botiga de mobles i decoració IKEA aposta per una forma diferent de fer les coses i persegueix el que consideren ‘Disseny Democràtic’, un concepte que es basa en cinc factors considerats clau per a tots els productes: forma, funció, qualitat, sostenibilitat i preu baix per aconseguir crear ‘un dia a dia millor per a la majoria de persones’. Aquesta és la filosofia que han hagut de compartir els estudiants del grau en Enginyeria de Disseny industrial i Desenvolupament del Producte de l’ESEIAAT que han participat al 1er concurs IKEA-UPC Design.

Seguint les bases del concurs, els estudiants s’han agrupat en equips d’un màxim de quatre integrants que han ideat i desenvolupat un nou producte IKEA relacionat amb dos aspectes de la vida quotidiana: amb les ‘cuines sostenibles’, concebudes per ajudar a estalviar i organitzar d’una manera còmoda i eficient els residus domèstics, o amb la ‘protecció dels infants’, un concepte que fa referència a mobles, jocs i elements domèstics que tinguin en compte la seguretat per evitar que la canalla es pugui fer mal.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere