Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Mercat de Música Viva de Vic canvia de format i trasllada tota l’activitat professional del Sucre a l’Atlàntida

Notícia anterior
Notícia posterior

images

El Mercat de Música Viva de Vic enguany es transforma i canviarà el format que l’ha caracteritzat en les darreres edicions. El director del MMVV, Marc Lloret, ha explicat que la programació començarà dimecres 14 de setembre, un dia abans del que és habitual, i traslladarà tota l’activitat professional i els concerts de l’MVLab de l’espai del Sucre al Teatre l’Atlàntida. Segons Lloret, aquest canvi de model optimitzarà els recursos i neix a demanda dels mateixos professionals per, precisament, facilitar el treball en xarxa entre empreses, artistes i programadors. Tot i aquest canvi, les dues línies programàtiques del mercat es mantenen intactes: l’MVLab i la de Festival amb els concerts al carrer. El concert inaugural anirà a càrrec de Maika Makovski i el Quartet Brossa, una actuació que servirà per donar a conèixer el nou disc de l’artista. Una altra de les novetats és la rebaixa de les entrades als concerts de pagament, que es reformulen a un preu únic de tres euros.

L’activitat professional del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) enguany començarà i acabarà un dia abans –de dimecres a dissabte al matí-. Amb la desaparició de l’espai del Sucre com a punt de reunió professional del festival, serà el teatre de l’Atlàntida on es duran a terme les conferències, els ‘speed meetings’, les taules de treball, les presentacions i alguns dels concerts. Al teatre osonenc també hi ha haurà una àrea expositiva destinada principalment a les institucions. Per últim, el director artístic del festival, Marc Lloret, ha destacat que s’avançarà l’hora dels concerts de l’MVLab, que arrencaran a dos quarts de set, donant continuïtat a l’activitat de dia del mercat professional. Els concerts també s’acabaran abans, l’últim començarà a dos quarts d’una de la matinada.

20 artistes presenten nou treball al mercat

Enguany el MMVV presentarà en primícia els treballs d’una vintena d’artistes, entre els quals destaca Gossos, Funkysetp and The Sey Sisters, Ran Ran Ran, Heather, Antonio Serrao, Kepa Junkera i Los Hermanos Cubero, Joana Serrat, Enric Montefusco, Myles Sanko, Connectome, Ara Malikian, Eduard Canimas o Astrio. També presentarà nou treball la Maika Makovski, que juntament amb el Quartet Brossa, oferirà el concert inaugural del festival. L’estrena del premi Puig-Porret, ‘Festa de Balls per Salvar el món’, de Miguel Ángela, Edu Pou, Sara Fontán i Joan Colomo, tindrà lloc dimecres al vespre a la Carpa Negra de l’Atlàntida. Marc Lloret ha destacat aquest projecte que posarà en escena, amb la col·laboració del públic, diferents coreografies inspirades en fets que han marcat el curs de la història. Pel que fa als artistes internacionals, el Mercat serà el lloc on descobrir el directe dels Metá Metá, un dels grups més respectats i sorprenents de la nova escena musical del Brasil que es mou entre el punk rock i el jazz passant per la música d’arrel; el folk electrònic de l’estoniana Maarja Nuut; la nova revelació del blues del sud d’Europa, el portuguès Frankie Chávez; o la música mestissa del franco-camerunès Blick Bassy. Pel que fa als escenaris al carrer, es podrà veure Lax’n’Busto a la Plaça Major divendres, i el mestissatge d’Animal i La Raíz al Sucre. Dissabte els vigatans Est Oest i Quimi Portet pujaran a l’escenari de la plaça, que tancarà la nova proposta de Delafé. Els bosnians Dubioza Kolektiv, a l’últim treball dels quals ha col·laborat la Pegatina, seran els encarregats de fer ballar el públic del Sucre. La programació adreçada al públic familiar es trasllada a l’àrea de l’Atlàntida amb una doble proposta gratuïta i oberta a tothom dissabte al matí. La Carpa Vermella acollirà els concerts dels catalans 2princesesbarbudes i dels gallecs Furious Monkey House.

Concerts ‘off’ i concurs ciutadà

La programació ‘off’, que fins ara s’ubicava en un escenari a la Plaça de la Catedral, enguany es traslladarà a la Plaça dels Màrtirs. Allà, divendres i diumenge al matí, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) programarà els concerts de celebració del seu 15è aniversari. Dijous a la nit hi actuaran els grups de Les Cases de la Música, mentre que dissabte serà el torn del concurs Sona9, i diumenge a la tarda estarà dedicat als grups del VicSona. Com a novetat, enguany s’estrena el Concurs de Músics al Carrer. El grup més votat pel públic a través de la plataforma Instagram obtindrà com a premi actuar a un dels escenaris de la Festa Major de Vic 2017. Tots els usuaris d’Instagram que hi vulguin participar s’hauran de fer seguidors del perfil del mercat i penjar una foto amb el grup que més els agradi dels que actuen al carrer.

Posada en valor de la música osonenca

Amb motiu de la capitalitat de Vic com a ciutat de la cultura catalana, diumenge 18 al vespre es farà un concert a la Plaça Major sota el nom ‘Osona canta Osona, 40 anys de pop rock osonenc’. El professor de l’Escola de Música de Vic, Joan Godayol, ha explicat que han volgut fugir del format cantata i els alumnes de les escoles de música de tota la comarca oferiran un concert que servirà d’homenatge als 40 anys d’història de la música pop i rock Osona i ho faran acompanyats dels Astrio.

Nou espai

La Sala Pasternak, amb concerts de dimecres a divendres a dos quarts d’una de la matinada, se suma al mapa d’escenaris de l’edició d’enguany amb actuacions de Moya Kalongo, Flamingo Tours i The Prussians. Aquesta sala també serà el punt de trobada de nit dels professionals acreditats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere