Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Quines associacions treballen amb persones refugiades a Catalunya?

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

Amb voluntat de comunicació de servei us presentem algunes de les associacions que treballen amb persones refugiades a Catalunya. No cal que diem res, només posar en valor l’associacionisme i el voluntariat a casa nostra: molta ètica i molta eficàcia en un context deplorable europeu. Però falta més gent i compromís. S’ha d’augmentar la participació solidària de la comunitat universitària.

  • Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat: Té com a objectius la defensa del dret d’asil, dels drets de les persones refugiades i també dels drets de les persones immigrants. Treballen per afavorir els processos d’integració social i tenen dues grans línies d’intervenció: l’atenció a les persones refugiades i immigrants a través de programes socials, jurídics i ocupacionals i la defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants a través de la incidència politicosocial i la participació.

 

  • Comitè Català de l’ACNUR: És el Comitè Català de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Tenen com a missió protegir als refugiats a qualsevol part del món i per fer-ho envien avions i coordinen camions i vehicles amb ajuda, cobreixen les necessitats bàsiques de nutrició i atenció sanitària, i ofereix assistència legal.

 

  • Proactiva Open Arms: Són una ONG de Badalona que es dediquen a salvar vides al mar. A principis del mes de setembre van decidir traslladar-se a Lesbos per ajudar als refugiats que arribaven a les costes gregues. Han rebut diferents premis i reconeixements internacionals.

 

  • STOP Mare Mortum: Nascuda a finals d’abril del 2015, és una plataforma ciutadana que té per objectiu fomentar un canvi en les polítiques europees d’estrangeria i migratòries. La feina que fan es basa en dos eixos: la sensibilització i formació de la ciutadania i la incidència política.

 

 

  • Associació de Refugiats i Asilats de Catalunya: l’Aracs Solidaritat és una associació catalana que té com a finalitat ajudar als membres de l’entitat a explicar els seus problemes per reclamar els seus drets com a éssers humans. També fan conferències, col·laboren amb diferents organismes i fan difusió dels drets de les persones refugiades segons la convenció de 1951 i la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

  • Lafede.cat: Formada per 116 organitzacions, va néixer l’any 2013. És una xarxa que promou l’acció col·lectiva de les entitats afiliades i treballen activament per aconseguir la justícia social i l’eradicació de les desigualtats a tot arreu.

 

  • SOS Racisme: és una associació que des del 1989 treballa en la defensa dels Drets Humans des de l’acció antiracista. Reivindiquen la igualtat de drets i oportunitats i fan sensibilització per denunciar el racisme en totes les seves manifestacions i espais.

 

  • Justícia i Pau: Treballa activament per sensibilitzar i informar a la ciutadania i contribuir a crear una opinió pública cada vegada més favorable respecte als drets humans fonamentals. Ofereix xerrades a entitats i escoles sobre la realitat i els drets d’immigrants i refugiats i la seva integració.

 

  • Fundipau:  Fa investigació per la pau per conèixer les causes de la guerra i saber com evitar-les. Fa sensibilització sobre les persones refugiades i els motius que provoquen que hagin de fugir de casa. Des de 1983, treballen perquè cada vegada hi hagi més persones compromeses amb un món sense violència i en pau.

 

  • Creu Roja Catalunya: A Catalunya desenvolupa el Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats, que ofereix una atenció integral des de l’àmbit social, psicològic, laboral, legal i necessitats bàsiques. Compta amb un programa de pisos socials i un altre d’ocupació dirigit a sol·licitants d’asil.

 

  • Fundació ACSAR: Fundada l’any 2005, aprofita la trajectòria històrica de l’Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats per aprofundir i donar prestigi al concepte d’asil a la societat actual. Col·labora amb diverses entitats de la societat civil, universitats i institucions públiques per fer sensibilització i formació.

 

  • ACCEM: és una ONG dedicada a millorar les condicions de vida de les persones que es troben en una situació vulnerable, especialment els col·lectius de refugiats, persones migrades o en situació o risc d’exclusió social.

 

  • Món Local Refugiats: és un projecte que dóna assistència en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planifica i gestiona l’acollida de refugiats i ofereix plans d’educació per al desenvolupament i sensibilització.

 

  • Asil.cat: és una entitat en xarxa que defensa el dret d’asil a Catalunya i que vol millorar les capacitats d’acollida i de reconeixement dels drets de les persones que han patit el desplaçament forçat. D’aquesta manera, vol enfortir el treball en xarxa i coordinar les accions d’incidència i mobilització social de les ONG membres.♦

 

Tria: Rubén Escobar / iWith.org

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere