Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Geovoluntariat UPV

Notícia anterior
Notícia posterior

geovoluntariado_int

 

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica celebra el 29 de juny (16 h, inscripció gratuïta a través del CFP) una jornada formativa sobre creació de mapes humanitaris

 

La Universitat Politècnica de València (UPV) celebra dimecres que ve, 29 de juny, una jornada formativa sobre la plataforma Humanitarian Openstreetmap Team (HOT) per a l’organització d’esdeveniments vinculats a la creació de mapes humanitaris.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’ambiciós programa Geovoluntariat UPV, l’objectiu del qual és la realització amb caràcter d’urgència -entre 24-48 hores (com a màxim) des de la producció d’una catàstrofe o crisi política- de mapes de les zones afectades per mitjà d’una xarxa de voluntaris.

L’organització de la jornada és a càrrec de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica (ETSEGCT-UPV), en col·laboració amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Cooperació i Esport de la UPV, Geoinquiets València, l’associació gvSIG i Amics del Mapa.

La inscripció en la jornada, titulada “Geovoluntariat amb la HOT: ajudant el món a través de la cartografia” i de caràcter gratuït, ha de fer-se a través del Centre de Formació Permanent, l’enllaç al qual figura a peu de pàgina.

Un mapa del món amb llicència d’ús oberta i d’especial utilitat per a països que manquen d’una cartografia detallada

L’objectiu, tant de la jornada com del programa en general, és la formació de persones perquè, després de l’activació des de la HOT del pla de treball per a reaccionar davant una catàstrofe humanitària, aquestes tinguen la possibilitat d’encarregar-se de l’organització i gestió de l’esdeveniment de suport a la HOT de forma independent.

La cartografia creada en aquest tipus d’esdeveniments s’integra dins de la plataforma proporcionada per l’Open Street Map Foundation (OSMF), una comunitat d’usuaris que promou la creació d’un mapa del món amb llicència d’ús oberta.

Les seues actuacions són d’especial utilitat quan les zones afectades corresponen a països que, en l’actualitat, no disposen d’una cartografia prou detallada.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere