Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els exercicis lumbopèlvics milloren en un 25 % la recuperació dels pacients amb ictus / Dra. Cabanas – UIC Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

La doctora en Fisioteràpia Rosa Cabanas de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha demostrat que els exercicis continuats i sistemàtics a la zona lumbopèlvica durant la fase subaguda milloren l’equilibri, tant en sedestació com dempeus i en la marxa, de les persones que han patit un ictus.

L’estudi, que s’ha dut a terme al Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona i al Parc Taulí de Sabadell, demostra els beneficis de la pràctica de determinats exercicis en la zona central del cos durant quinze minuts al dia, cinc dies a la setmana, durant cinc setmanes. Segons la doctora Rosa Cabanas: “La clau de l’èxit es troba en la repetició i l’augment de la dificultat dels exercicis: és el que possibilita la reconnexió neuronal en el cervell”.

Segons la Generalitat de Catalunya, cada any es produeixen 13.000 ingressos hospitalaris per ictus a Catalunya, la qual cosa representa un ictus cada 40 segons. És una alteració que s’associa a determinats estils de vida i l’estrès, i va en augment en una població cada vegada més longeva. Segons la Dra. Cabanas, aquest estudi permetrà escurçar estades en centres hospitalaris: “Fins que els pacients no mantenen l’equilibri i poden, per exemple, menjar, vestir-se i tenir un mínim control del tronc, no poden abandonar l’hospital. Aquests exercicis els permeten tenir una major autonomia en un temps més curt. A més, aquesta millora en l’equilibri evita el risc de patir una caiguda”.♦

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere