Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El curs de la Universitat de Barcelona “I tu? Jo, Bioquímica”, fa vint anys

Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

Del 27 al 29 de juny, té lloc la vintena edició del curs “I tu? Jo, Bioquímica”, un curs d’iniciació a la bioquímica i la biologia molecular adreçat a estudiants de secundària. El curs es tancarà amb un acte de celebració del vintè aniversari al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona el dia 29 a les 18 hores.

“I tu? Jo, Bioquímica” està organitzat pel Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la UB amb el suport de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM). Tal com explica el professor Josep M. Fernández Novell, que n’és el coordinador, «l’objectiu del curs és bastir ponts entre la universitat i la secundària». Fernández Novell recorda que el 1997, quan va néixer aquesta iniciativa, «era impensable per als alumnes de batxillerat venir a la universitat abans de matricular-s’hi». Aquell primer any van rebre 1.400 sol·licituds per a 24 places. De fet, en aquests vint anys, s’han sobrepassat les 9.000 sol·licituds, de les quals s’han escollit 24 estudiants en cada edició.

Al llarg d’aquestes vint edicions, han fet el curs 480 alumnes, prop d’un 80 % dels quals han estudiat carreres científiques, i molts d’ells estan treballant com a investigadors, metges o a la indústria. El perfil dels estudiants ha anat evolucionant, segons apunta Fernández Novell: «En un inici, tenien una millor base de química general, mentre que en l’actualitat coneixen millor la matèria de bioquímica i estan més especialitzats».

El curs, que és gratuït per als estudiants seleccionats, es duu a terme exclusivament al laboratori. Les activitats que s’ofereixen també han anat canviant al llarg del temps. Entre d’altres, els alumnes han pogut practicar tècniques d’extracció de proteïnes, quantificació de proteïnes i de glucosa, electroforesi de proteïnes i d’ADN, cultius cel·lulars o la tècnica de reacció en cadena de la polimerasa (PCR).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere