Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acord entre Catalunya Ràdio i Ràdio Arrels de Catalunya Nord

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

220px-Radio_Arrels

Els programes ‘Delicatessen’ i ‘Independents’ d’iCat i el ‘Via Jazz’ de Catalunya Música s’escoltaran més enllà dels Pirineus. Catalunya Ràdio i Ràdio Arrels han segellat aquest dijous un acord de col·laboració perquè l’emissora nord-catalana els emeti i els incorpori a la seva graella. El conveni l’han signat a Perpinyà els directors de les dues ràdios, Saül Gordillo i Albert Noguer. Per al director de Catalunya Ràdio, la col·laboració s’emmarca dins la voluntat “d’ampliació del servei públic” i “d’impuls dels continguts culturals” que s’ofereix des del grup. A més, Saül Gordillo tampoc amaga que l’acord és un pas per impulsar iCat FM, que aquí només s’escolta per Internet, i que ara “sonarà per les ones tradicions a la Catalunya del Nord”. Noguer, per la seva banda, destaca que l’acord suposa “treballar oficialment amb la gran emissora de referència” a Catalunya. Ràdio Arrels, que emet exclusivament en català, celebra aquest 2016 els seus 35 anys.

L’acord de col·laboració entre les dues emissores catalanes s’ha signat a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. El conveni permet estendre els continguts d’iCat i Catalunya Música a l’altra banda dels Pirineus. En concret, els dels programes ‘Delicatessen’, ‘Independents’ i ‘Via Jazz’, que a partir d’ara Ràdio Arrels incorporarà a la seva graella i emetrà a les comarques del Rosselló, Vallespir, Conflent, la part nord-catalana de la Cerdanya i el Capcir. Saül Gordillo ha destacat que la col·laboració s’emmarca dins la voluntat “d’ampliació del servei públic” que s’ofereix des del grup de Catalunya Ràdio. “Ràdio Arrels és l’emissora per excel·lència a la Catalunya del Nord, és un referent per als qui hi tenen el català com a llengua d’ús i ens fa molta il·lusió tancar aquesta col·laboració perquè és una manera d’ajudar-los amb continguts musicals i culturals”, ha subratllat. De retruc, el director assegura que l’acord beneficia també Catalunya Ràdio. “És una manera de sortir del nostre àmbit més directe d’actuació i impulsa la nostra vocació d’ajudar els actors de la cultura i la llengua des de l’espai públic català”, indica. Saül Gordillo tampoc passa per alt que l’emissió dels programes d’iCat també donarà un impuls a l’emissora, que aquí s’escolta a través de la xarxa. “No deixa de ser curiós que una emissora que emet per Internet i no per FM sí que pugui sonar per les ones tradicionals a la Catalunya del Nord, on s’escoltaran ‘Delicatessen’ i ‘Independents’”, ha precisat.

Reforçar les emissores

”Des de Catalunya Ràdio, tenim una oportunitat per reforçar les nostres emissores temàtiques culturals”, ha afegit el director. Gordillo també explica que la col·laboració amb Ràdio Arrels s’emmarca dins el terreny cultural perquè es volia “evitar la idea de fer un acord vinculat a contingut informatiu que pogués tenir una lectura política”. I precisa: “Hem lligat una entesa on tots dos ens hi sentim còmodes i podem ser-nos útils, amb uns continguts que no tenen connotació de cap tipus, que són en català i de qualitat”. Saül Gordillo també ha posat de relleu la trajectòria de Ràdio Arrels, definint l’emissora com una “aliada”. “Durant molts anys, ha impulsat l’activisme lingüístic i ha mantingut l’antena en català, davant situacions no del tot còmodes tant econòmicament com de context”, ha conclòs el director de Catalunya Ràdio. L’acord amb Ràdio Arrels arriba pocs mesos després del què el grup d’emissores va signar amb Radio Tele Taxi perquè emeti butlletins informatius de Catalunya Informació. La col·laboració es va rubricar el mes de març i la van signar el mateix Gordillo i el fundador i president del Grup Tele Taxi, Justo Molinero.

“A les orelles nord-catalanes”

Per la seva banda, per al director de Ràdio Arrels, el conveni signat aquest dijous “representa treballar oficialment amb la gran emissora de referència dels territoris de parla catalana”. Albert Noguer també ha destacat que la incorporació de programes produïts per Catalunya Ràdio “acostarà les orelles nord-catalanes a programes musicals de gran qualitat”. Ràdio Arrels signa Ràdio Arrels va néixer a Perpinyà l’any 1981 . Des d’aleshores, emet exclusivament en català per a les comarques de la Catalunya Nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya i Capcir). Cançons imprescindibles, escena musical i jazzEl programa ‘Delicatessen’ és un dels més veterans d’iCat. Cada vespre, durant una hora, Albert Puig acosta la seva particular selecció musical als oients per descobrir aquells temes imprescindibles (les músiques més originals d’arreu del món, de tots els temps, gèneres i estils). ‘Independents’, que iCat emet per la xarxa els divendres, està especialitzat –com el seu nom indica- en l’escena musical independent d’aquí i de fora. Presentat per Josep Martín, aporta les novetats discogràfiques, concerts, festivals, etc. Per últim, el ‘Via Jazz’, que Catalunya Música emet dissabtes i diumenges a partir de mitjanit, té dues vessants diferents. Els dissabtes, conduït per Pilar Subirà, amb músiques que van des de les gravacions més recents fins als clàssics del món del jazz. I els diumenges, presentat per Carles Lobo, una selecció del millor jazz en directe gràcies als concerts d’intercanvi provinents de la Unió Europea de Radiodifusió (UER-EBU), d’altres emissores i dels principals centres de producció musical nacionals i internacionals.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere