Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV acull la cloenda del curs de la Xarxa Vives d’Universitats i els reconeixements a l’oceanògrafa Josefina Castellví, l’escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor Raimon

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

xarxa_2016_int

La Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València (CPI-UPV) ha acollit aquest divendres (08/07/2016) l’acte de cloenda del curs de la Xarxa Vives d’Universitats, durant el qual s’ha fet un reconeixement a tres personalitats que han deixat empremta en la ciència i la cultura al llarg de la seua trajectòria professional: l’oceanògrafa Josefina Castellví, l’escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor Raimon.

La primera científica que participà en una expedició internacional a l’Antàrtida, i un “trobador de veritats i emocions universals”

Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramón Llull, ha sigut l’encarregat de llegir la laudatio a Josefina Castellví, la primera científica que participà en una expedició internacional a l’Antàrtida, un lloc que ha marcat la seua vida tant a nivell personal com investigador.

Els elogis a Raimon han arribat de la mà de Joan Peiró, catedràtic de Pintura de la UPV, que ha dut a terme un repàs de la trajectòria del cantautor, a qui ha definit com un “trobador de veritats i emocions universals”.

Reivindicació de la llengua i la identitat com a bases del futur

D’altra banda, M. Àngels Francés, directora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, ha destacat els eixos que integren l’obra de l’alcoiana Isabel-Clara Simó: la rebel·lió de gènere, el compromís amb les ideologies d’esquerres i la idea d’un agermanament dels territoris que comparteixen una llengua que l’autora reivindica, junt amb la identitat, com a bases del futur.

Les 21 universitats, representades

A l’acte, en el qual han participat l’actual president de la Xarxa i rector de la UPV, Francisco Mora, el secretari autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miquel Soler, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, hi han assistit també representants de les 21 institucions d’educació superior de la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Balears i Andorra que vertebren la Xarxa Vives -la incorporació a aquesta de la 22a, la Universitat CEU Cardenal Herrera, ja s’ha aprovat- i que tenen com a objectiu contribuir al procés de construcció i al desenvolupament econòmic i social del territori.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere