Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Evolució de l’ocupació turística a la demarcació de Lleida, durant la primera part de l’any 2016 / Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

descarga (1)

L’anàlisi de l’ocupació en els diversos tipus d’allotjament de mercat existents a la província de Lleida, durant els primers cinc mesos de l’any 2016, corrobora el significatiu ritme expansiu detectat des de l’inici de l’any. Cal tenir present, d’una banda, que el període comprés entre gener i maig inclou part de la temporada d’hivern, la Setmana Santa i la primavera; d’una altra banda, que contemplem l’allotjament de turistes en establiments de mercat (de pagament) com són els hotels, hostals i pensions, les cases rurals, els càmpings i els apartaments*.

Entre els mesos de gener i maig de 2016 el nombre de viatgers allotjats a Lleida en establiments turístics de mercat ha augmentat un 7,4% respecte a igual període de l’any 2015. El creixement de les pernoctacions va ser d’un important 8,5%. La conseqüència d’aquestes xifres és l’increment del nombre de nits per turista, producte de la millora en la capacitat adquisitiva de les famílies.

Els turistes catalans i espanyols que en aquests primers cinc mesos es van allotjats en establiments turístics a Lleida han augmentat en un 5,7%. No obstant, hem de destacar que els viatgers estrangers van créixer en un notable 9,8%.

Totes les tipologies d’allotjament han registrat increments de persones allotjades i de pernoctacions produïdes. En efecte, els viatgers allotjats en hotels han crescut en un 5% en relació a aquest període de l’any anterior, mentre que els que ho han fet en càmpings han augmentat un 19,8%, en cases rurals en un 4,7% i en apartaments un 0,1%.

Aquest dinamisme s’ha estes pel conjunt del territori lleidatà. Un bon exemple, el tenim si examinem el comportament territorial de l’ocupació hotelera. Efectivament, les Terres de Lleida (marca turística que engloba les comarques que conformen el Pla de Lleida i a Lleida ciutat), han aconseguir un excel·lent creixement del nombre de viatgers allotjats en hotels, exactament del 18,4% respecte a l’any anterior; mentre que la comarca de la Vall d’Aran va enregistrar un augment considerable xifrat en el 5%. En canvi, la resta del Pirineu Lleidatà va obtenir uns resultats negatius de l’ordre del amb un -1,6%.

El Flash Informatiu 9 de la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya que aquí presentem, vol, així, oferir la primera aproximació a l’evolució de l’ocupació turística dels primers mesos de l’any 2016, que poden ser un bon “termòmetre” el comportament del turisme a Lleida en el decurs de l’any 2016.♦

 Francisco Garcia Pascual. Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya de la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida

 FLASH INFORMATIU 9 … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere