L’associació “Seguim fent UdG” aporta nervi i vitalitat a la universitat amb el seu primer programa d’activitats
El tret de sortida tindrà lloc el mes de setembre amb un acte inaugural que comptarà amb la conferència “La medicina i la pintura” i un concert de piano. L’entitat organitzarà desenes d’activitats al llarg del curs 2016/17 adreçades al seu col·lectiu i a tota la ciutadania.
S’han presentat les activitats que l’associació “Seguim fent UdG” proposa per al curs 2016/17.
L’entitat aplega personal docent i investigador (PDI) i d’administració i serveis (PAS) jubilat amb l’objectiu de continuar mantenint el seu vincle i oferir les seves experteses a la institució.
“Seguim fent UdG” –creada el passat mes de març i amb una assignació pressupostària de 20.000 euros– ha programat un curs 2016/17 farcit d’activitats. Conferències, cursos, visites i intercanvis centren l’oferta de l’associació amb l’objectiu de comptar amb la saviesa i la professionalitat de les persones que ja no treballen a la institució.
El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha destacat “la necessitat d’aquest col·lectiu per la institució”. “Era gairebé una obligació i un imperatiu per la universitat tenir una associació així i comptar amb la seva expertesa i la seva vocació de servei públic”, va afegir. Per la seva part, Josep Arnau ha subratllat que les activitats pel curs vinent estan especialment pensades pel col·lectiu de PAS i PDI jubilat però s’obriran també a la resta de la comunitat universitària així com al conjunt de la ciutadania.
Les activitats començaran el mes de setembre amb la inauguració dels futurs espais de l’associació, que se situaran al carrer Castell de Peralada 14 de Girona. L’acte comptarà amb la conferència “La medicina i la pintura”, a càrrec del doctor Juan Francisco Campo com a representant de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill de la Universitat de Girona, i inclourà un concert de piano amb la intèrpret Gemma Salsas.
Entre les accions organitzades, destaquen les xerrades sobre les vivències i anècdotes a l’entorn dels inicis de la universitat. En diferents sessions, professors com Joan Miró, Pep Nadal i Josep Arnau repassaran la història de la creació de la UdG, el Col·legi Universitari de Girona i l’Escola Politècnica Superior. L’entitat també proposarà ponències sobre els diferents àmbits de la recerca que es desenvolupa a la institució (contaminació acústica, qualitat d’aigües, geologia, botànica, història de l’art, educació, historia, geografia, turisme, etcètera), oferiran cursos (llenguatge musical, pintura, iniciació als escacs…) i programaran un cicle de conferències per analitzar les gran obres de la literatura universal des del punt de vista de la medicina. A més, l’associació organitzarà accions conjuntament amb càtedres de la universitat i oferirà taules rodones sobre temes d’actualitat.
L’associació també preveu recuperar l’oferta de xarxa vacacional per la qual els seus membres es podran allotjar a les residències d’altres universitats.♦