Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La 4a edició de l’Humus Mediterrani programarà set concerts amb l’objectiu de mostrar la riquesa del folk català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images (1)

El certamen, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre, tindrà lloc a l’Espai Òmnium de la Fira Mediterrània de Manresa

L’Humus Mediterrani arriba a la seva quarta edició i ho fa amb una proposta que inclou dues nits de música folk amb un total de set grups que mostraran la riquesa d’aquest estil musical als Països Catalans. El director artístic de la Fira Mediterrània, David Ibáñez, ha assegurat que l’Humus és una “pota estratègica” del certamen, ja que “permet ampliar el focus, agafar el bisturí i tenir una presència més sòlida en el sector de les músiques d’arrel”.

L’Humus, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre, en el marc de la Fira Mediterrània, oferirà set concerts gratuïts a l’Espai Òmnium, amb un aforament màxim de 80 persones. El certamen forma part d’un total de cinc projectes associats de la Fira, que Ibáñez defineix com a “cercles concèntrics que ajuden a que la Mediterrània arribi més lluny”.

La programació de l’Humus Mediterrani vol donar a conèixer els grups que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i els alumnes de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans, en el marc de la Fira Mediterrània. L’Humus aprofita aquesta participació a la Fira Mediterrània de Manresa per oferir activitat cultural que reforci l’atractivitat del centre històric de la ciutat. En total, aquesta edició ha rebut la petició de 24 grups, dels quals l’organització D’Arrel n’ha seleccionat set que destaquen per la seva diversitat i qualitat. En concret, dissabte 7 d’octubre es farà una nit dedicada especialment a la música de ball folk amb les actuacions d’Els Amants de Lulú, Meandre, i la Cobla Mitja Lluna, aquest últim guanyador del premi Rober Pellicer de grups emergents de ball folk. Pel que fa a diumenge 8 d’octubre, hi actuaran Una, Driana, Marc del Pino Trio, i Trescant, un grup format per tres homes que ofereix un repertori de cançó tradicional dels països catalans i amb molta confluència de la llengua occitana. Tots els concerts seran gratuïts, i es faran all futur local d’Òmnium Cultural a Manresa, al carrer Sobrerroca de Manresa. L’espai té un aforament màxim de fins a 80 persones.

Els off de la Fira

La Mediterrània de Manresa té un total de cinc propostes off que, segons el seu director artístic, fan que la Fira “arribi més lluny”. En concret, es tracta del Circuit Estepa Mediterrània, l’Hummus Mediterrani, el Final del Concurs Sons de la Mediterrània, i des d’aquest any també la Xarxa Alcover i la Mostra de Grups Amateurs de Teatre de la Catalunya Central.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere