Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UE destina més de tres milions d’euros a tres projectes innovadors de pimes catalanes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

La Comissió Europea inverteix un total de 90 milions d’euros en 65 empreses innovadores

Catalunya concentra més del 5% de les pimes que han obtingut ajuts d’aquest programa

La Comissió Europea invertirà un total de 90 milions d’euros del programa de recerca Horitzó 2020 en 65 pimes innovadores de 18 països diferents. Es tracta dels resultats d’una nova convocatòria de la fase 2 de  l’SME instrument on cada projecte pot rebre fins a 2,5 milions d’euros (5 si es tracta de projectes de l’àmbit d ela salut) per finançar demostracions, assajos, l’elaboració d’un pla de negoci, el pas a la fase pilot o la comercialització dels seus productes. Les empreses seleccionades també rebran 12 dies d’assessorament empresarial. Tres pimes catalanes: Aqua.abib ubicada a Castelldefels, Bicocosme, de Barcelona, i Bigas Alsina de Girona han estat seleccionades. (Més informació sobre els projectes d’aquestes empreses a l’annex).

Espanya lidera el rànquing d’aquesta convocatòria: 19 pimes de l’Estat rebran un total de 20,6 milions d’euros. Itàlia amb 7 pimes seleccionades i alemanya amb 6 ocupen la segona i tercera posició. La majoria de projectes que rebran finançament europeu, 12, pertanyen al camp de les TIC. N’hi ha 9 del sector de transports i 7 de sistemes d’estalvi energètic.

La Comissió Europea va rebre 1.167 propostes el 15 de juny de 2016, en la tercera convocatòria de la fase 2 d’aquest 2016. Fins ara 529 pimes han rebut finançament de la fase 2 de l’SME instrument. D’aquestes n’hi ha 30 de catalanes, el que representa més del 5% del total.  

La propera convocatòria de fase 2 de l’SME instrument és el 13 d’octubre de 2016.

Informació de fons

L’SME instrument o instrument per a pimes s’inscriu dins del programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea, Horitzó 2020. El seu objectiu és ajudar a les petites i mitjanes empreses a dur a terme els seus projectes innovadors i es divideix en tres fases.

Fase 1: concepció i viabilitat

Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50 000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.

Fase 2: demostració

Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d’euros per desenvolupar els seus projectes: demostracions, assajos, projectes pilot…

Fase 3: comercialització

Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben cap altre finançament de la UE.

Annex

Empreses catalanes que han rebut finançament en aquesta convocatòria de la fase 2 de l’SME instrument:

  • Aqua.abib ha rebut 1.324.352 euros de la UE per finançar el projecte SunAqua18, un sistema eficient i sostenible per dessalinitzar l’aigua del mar.
  • Bicosome ha rebut 562.554 euros de la UE per finançar el projecte VOPSA 2.0, un sistema innovador i sostenible per obtenir Omega3 i Astaxantina i donar resposta a la demanda creixent del mercat d’aquestes substàncies.
  • Bigas Alsina ha rebut 1.389.826 euros de la UE per finançar el projecte PigHeat per aconseguir que la pell del porc es pugui utilitzar com a combustible alternatiu.♦
Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere