Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de Manlleu es converteix en un institut universitari de la UVic-UCC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20160909124045_640

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de Manlleu, adscrit al Museu del Ter, ja treballa des de l’1 de setembre com a institut universitari de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha destacat que el conveni representa una bona oportunitat de “suma positiva” per a les dues parts. Segons el batlle, la integració del CERM a la UVic en garanteix l’estabilitat i permetrà generar “molta més recerca”.

Durant la presentació davant la premsa (9/9/2016), Garrido no va amagar les ganes “d’ampliar i acollir nous estudis universitaris”. Per la seva banda, el rector de la UVic, Jordi Montaña, ha destacat que amb la incorporació del CERM “es reforça el compromís del projecte universitari amb el territori”. L’acord preveu la cessió de la segona planta del Museu del Ter a la Universitat i la subrogació dels quatre membres de la plantilla al personal de la UVic.

El conveni entre la Universitat de Vic – UCC i l’Ajuntament de Manlleu reforça el compromís territorial de la UVic, que per primera vegada serà present a Manlleu, i permet a la ciutat disposar d’un centre de recerca universitari. Per una altra banda, obre la porta a una major dinamització de la recerca i la transferència de coneixement de la universitat, sobretot a través del Centre Tecnològic BETA que treballarà en estreta col·laboració amb el CERM. La gestora del centre BETA, Laia Llenas, ha explicat que els dos organismes ja tenen projectes conjunts en marxa. Entre d’altres, destaca el projecte Intcatch, que desenvolupa noves estratègies i sistemes per monitoritzar la qualitat de l’aigua de rius i llacs i que compta amb el finançament d’Horitzó 2020, el major programa de recerca i innovació de la Unió Europea. El rol conjunt del CERM i la UVic en aquest projecte és provar i avaluar la tecnologia desenvolupada al Ter, i comparar els beneficis d’aquest sistema en relació amb els tradicionals. Un altre dels projectes conjunts que ha destacat Llenas és una planta pilot a Manlleu de rius artificials, que permet avaluar quin és l’impacte ecològic de diverses activitats en la biodiversitat dels rius. Altres projectes contemplen el treball conjunt amb institucions com l’Agència Catalana de l’Aigua o empreses com Aigües Vic i Depuradores d’Osona. “Anar plegats ens dóna una força que abans no teníem, ja que els dos centres ens complementem molt bé, i per tant ens permet optar a més projectes de major dimensió amb moltes més garanties d’èxit”, ha explicat Llenas. El rector de la UVic, Jordi Montaña, s’ha mostrat molt satisfet amb l’acord ja que “reforça el compromís territorial de la UVic i impulsa la recerca i la transferència de coneixement”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra, també ha incidit en el fet que en aquest conveni conflueixen dos dels pilars estratègics de la Universitat, “la investigació i el desplegament territorial”. Segons Erra, l’acord “permet fer-nos forts al territori i consolidar la recerca a la Catalunya Central”.Montaña ha explicat que a banda de la subrogació del personal i la integració de l’espai que ocupa el CERM a Manlleu a la universitat, l’acord també inclou posar a disposició del CERM recursos de la universitat, com l’Oficina Tècnica d’Investigació i Transferència de Coneixement o la plataforma de divulgació científica U-Divulga. El director del CERM, Marc Ordeix, preveu que la nova aliança ajudi els dos centres a poder acaparar més projectes i de més gran abast, sobretot en l’àmbit internacional. El Patronat de la FUB va donar llum verda a la integració del CERM a la UVic-UCC el passat 30 de juny. La mateixa setmana, el ple municipal de Manlleu també va aprovar la signatura del conveni, que es va rubricar a finals del juliol passat i va entrar en vigor l’1 de setembre, amb una durada inicial de tres anys prorrogables.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere