Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Inaugurada la restauració de la portada sud de l’antiga església de Sant Martí / UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

SANT-MARTI-SUD-16-SETEMBRE-SANT-MARTI-SUD-16-SETEMBRE

El bisbe Salvador ha inaugurat aquest dissabte 17 de setembre la restauració de la portada sud de l’antiga església de Sant Martí de Lleida. El Centre d’Art d’Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida ha portat a terme aquesta millora amb un pressupost de 19.000 euros.

El Bisbe Salvador hi ha agraït la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Paeria de Lleida en la conservació del patrimoni de l’Església. En aquest sentit ha destacat que “els béns de l’Església són propietat del poble de Lleida”. Finalment, el Bisbe Salvador ha donat les gràcies “a les administracions per la seva preocupació per salvar aquesta portada”.

A l’acte també hi han participat la Directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Aquesta portada, de pedra sorrenca i procedent de l’antiga església del Tormillo, presentava un deteriorament natural característic d’aquest tipus de pedra sedimentaria que ocasionava diversos despreniments que perjudicaven greument la integritat estètica i, sovint, estructural del monument.

Davant aquesta problemàtica, la delegació de Patrimoni Artístic i Cultural del Bisbat de Lleida va encarregar un estudi, realitzat pel restaurador del Centre d’Art d’Època Modern (CAEM) de la UdL, Miquel Àngel Herrero, que proposà una intervenció de consolidació de tots els carreus i motllures de la portada.

La restauració, efectuada entre juny del 2015 i maig del 2016 amb prolongades aturades per problemes climatològics l’ha dirigit el CAEM amb la supervisió del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat amb un pressupost total d’uns 19.000 €, dels quals, 11.400 els ha aportat el Bisbat i la parròquia i 7.600 €, el Departament de Cultura de la Generalitat a través d’una línia de subvenció.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere