Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vint artistes i companyies es disputen els VII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images circ

La Nit de Circ, escrita i dirigida per Piti Espanyol, es trasllada enguany al Mercat de les Flors

El jurat dels VII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya ha nominat un total de 20 artistes i companyies que competiran en les categories de millor espectacle de carpa o sala, millor número de circ, millor artista emergent i, com a novetat, millor espectacle de carrer. Enguany s’han presentat als premis 42 companyies (10 més que l’anterior edició) i el jurat n’ha inclòs vuit més que no ho havien fet. Els premis es lliuraran el 28 de setembre durant la Nit de Circ, que enguany es trasllada a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors. La gala, escrita i dirigida per Piti Espanyol, estarà conduïda per LaminimaL Teatre i serà “força reivindicativa”, segons ha avançat el conegut guionista.

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya han rebut enguany un total de 42 candidatures, 10 més que l’any passat. S’ha de tenir en compte en aquest sentit que la setena edició dels guardons estrena una nova categoria, la de millor espectacle de circ de carrer, a la qual han optat 9 companyies. El jurat ha anunciat aquest dimecres el nom dels 20 finalistes que opten als premis. Entre aquest, n’hi ha 3 que no es van presentar als guardons però que el jurat ha inclòs igualment en la cursa pels premis. Aquesta serà la darrera edició en què això passi, segons ha explicat el president de Zirkòlika, Vicent Llorca, ja que aquesta manera de procedir és una herència de les primeres edicions dels premis, en què les companyies no es presentaven sinó que eren escollides directament per l’organització. La majoria de companyies s’han presentat en la categoria de Millor espectacle de circ o carpa. Els cinc finalistes són ‘inTarsi’ (Companyia eia), ‘Garbuix’ (del 20è Circ d’Hivern de 9Barris), ‘Bèsties’ (Baró d’Evel Cirk), ‘Rhumïa’ (Rhum & Cia) i ‘Guadual’ (de Leandro Mendoza). En la categoria que s’estrena enguany (Millor espectacle de carrer) els candidats són ‘Amigoo’ (Mumusic Circus), ‘Ni cap ni peus’ (Circ Vermut), ‘Las Polis’ (de la companyia homònima), ‘Iter¡ (de Serena Vione) i ‘Nàufrags’ (La Industrial Teatrera). El Millor número de circ se’l disputaran el trapezi doble d‘‘Anton i Poline (La Fem Fatal), el número acrobàtic ‘Bunkai’ (Àmer i Àfrica), la bàscula de ‘Basculeando’ (Joe i Martín) i els equilibris de ‘Zen’ (Antonio Vargas). Finalment, la Millor companyia emergent es dirimirà entre Oriol Escursell, Cuncurulla, Jessica Matrtín, El lado oscuro de las flores i Zanimals. D’altra banda, durant la gala es lliurarà el III Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, dotat amb 16.000 euros, i que concedeixen la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. L’artista o companyia guanyadora realitzarà una gira de quatre actuacions per Catalunya durant el 2017, a banda de la bonificació econòmica esmentada. La resta de premis també ofereixen recompenses als guardonats en forma de contraccions, realització de vídeos promocionals i una campanya de comunicació. Els guardons són patrocinats per associacions, fires i institucions que hi aporten els recursos.

La Nit del Circ, al Mercat de les Flors

Els VII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya es lliuraran un any més en el marc de la gala-espectacle Nit de Circ. Enguany la cerimònia es torna a traslladar (l’any passat es va celebrar a L’Auditori després d’anys fent-ho a l’Ateneu Popular de 9 Barris), ara al Mercat de les Flors, el proper dimecres 28 de setembre. El guionista Piti Español és com l’any passat l’autor de la gala i en aquest cas també el director artístic. La Nit de Circ proposarà un espectacle –en el marc del qual es lliuren els guardons- que farà un tastet de les diverses expressions de l’art del circ que es poden veure en l’actualitat a Catalunya. No obstant això, Piti Espanyol ha expressat que oferiran “un punt de vista a l’activitat artística circense molt particular” i, sense entrar en detalls, ha avançat que serà un acte “força reivindicatiu”. La gala estarà conduïda per LaminimaL Teatre i inclourà actuacions de molts dels artistes premiats en passades edicions, com Juana Beltrán (verticals), Hotel iocandi (escala lliure), Manel Rosés (equilibris) o Ramiro Vergaz (malabars).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere