Les universitats de parla catalana al rànquing de Times Higher Education / La sorpresa de la Universitat Rovira i Virgili
El World University Rànquing promogut peel Times Higher Education va presentar la seva última edició, que reconeix als millors centres per al període 2016-2017. Amb un total de 980 llocs, el rànquing és utilitzat com una de les principals eines per conèixer la qualitat de les universitats del món.
En el rànquing general queda en evidència el que ja van demostrar un altre tipus de rànquings d’aquest estil, com el rànquing QS: les universitats asiàtiques continuen avançant i demostrant la millora dels seus sistemes educatius. A més, s’han generat canvis en les primeres posicions, ja que la Universitat d’Oxford s’ha quedat amb la primera posició destronant a l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i convertint-se en la primera universitat del Regne Unit en els 12 anys d’història del rànquing que aconsegueix assolir aquesta posició.
Pel que fa a universitats de parla catalana aquest any el rànquing inclou a 7 centres locals, entre els quals s’inclouen algunes que fins al moment no havien aconseguit aquest reconeixement. Ja hem destacat en altres noticies de LO CAMPUS DIARI la bona posició de la Universitat Autònoma de Barcelona (lloc 163) i la Universitat Pompeu Fabra (lloc175) que es troben entre les primeres 200 posicions.
Si bé el rànquing deixa de marcar les posicions exactes després de la número 200, a la resta del llistat es poden trobar altres universitats de parla catalana de les que cal destacar l’aparició d’una universitat de territori com és la Universitat Rovira i Virgili. En el següent llistat presentem quins són i el lloc que ocupen en el rànquing:
– Universitat de Barcelona (201-250)
– Universitat Politècnica de Catalunya (401-500)
– Universitat Rovira i Virgili (401-500)
– Universitat Politècnica de València (501-600)
– Universitat de València (501-600)♦