Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València presenta a Brussel·les el seu projecte sobre aqüicultura mediterrània

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 uv monteroweb

Una línia de recerca destinada a fer front a les patologies que afecten a l’aqüicultura mediterrània ha sigut exposada a Brussel·les, després de resultar seleccionada per la Comissió Europea per a representar a la Comunitat Valenciana en el marc del Workshop “Activitats innovadors en el mar”, de la Xarxa Europea de Regions de Recerca i Innovació (ERRIN). Francisco I. Montero, de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, ha presentat el projecte.

El projecte Facing pathological challenges for the Mediterranean aquacultur, que acudeix en representació de la Comunitat Valenciana a iniciativa de la Generalitat, haurà de ser estimat per la Comissió Europea, al costat de les propostes de les Regions de Pomorskie (Polònia), Emilia-Romagna (Itàlia) i Creta (Grècia), per a la seua incorporació al catàleg de línies de R+D+i prioritàries, en l’àrea Call Blue Growth, dins de l’última fase del programa marc europeu de recerca Horitzó 2020.

La Unitat de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles desenvolupa aquesta línia de recerca per a l’estudi de paràsits patògens de peixos de l’aqüicultura mediterrània. Per a la seua exposició davant la comissió d’experts, Francisco Montero ha mostrat exemples d’estudis integrals i disseny per a la gestió de les malalties, amb especial èmfasi en la innovació i l’ús de pràctiques saludables per als peixos, el medi ambient i el consumidor. A més, ha plantejat diferents línies d’acció en aquest camp, susceptibles de ser abordades en el futur tant a escala regional com en el Mediterrani en general.

La Xarxa Europea de Regions de Recerca i Innovació (ERRIN), amb seu a Brussel·les, és una plataforma per a la promoció i l’intercanvi del coneixement entre els seus membres. Engloba 130 Regions Europees, entre elles la Comunitat Valenciana, sent el seu principal objectiu l’enfortiment de les capacitats de recerca i innovació regionals, així com la seua contribució a l’aplicació de l’Estratègia Europa 2020.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere