La Universitat de València aprova la proposta de Pla Estratègic per al període 2016/2019
El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts, 27 de setembre, la proposta de Pla Estratègic de la institució per al període 2016/2019. El document s’ha articulat de nou en quatre estratègies, una per àmbit d’activitat, i es concreta en 57 objectius i 105 línies d’actuació estratègica. La proposta haurà ser aprovada ara pel Consell Social.
El document ha estat presentat pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i pel delegat del rector per al Pla Estratègic, Tomás González. El vicerector ha explicat que tota la planificació ha de ser flexible, i especialment en un context com l’actual, que ha qualificat d’inestable i fins i tot hostil.
El Pla Estratègic (PEUV) mostra els objectius i les prioritats que marcaran l’acció de la Universitat en l’horitzó temporal 2016 /2019. Respecte al contingut, el document manté l’estructura de quatre estratègies: ensenyament; investigació; vida de campus i participació; i transferència i innovació. En cadascuna d’aquestes estratègies, la institució, a partir d’una base comuna de recursos, atén a un ampli i heterogeni conjunt de col·lectius amb necessitats específiques i diferenciades.
Quant al procés d’elaboració, la redacció del PEUV és fruit d’un procés de reflexió col·lectiva en el qual s’han capitalitzat les experiències prèvies i l’aprenentatge adquirit al llarg dels vuit anys de vida dels plans, el primer dels quals va nàixer en 2008.
Aquesta iniciativa pretén, entre altres objectius, assegurar i enfortir la nostra capacitat d’atracció de nou estudiantat de grau i postgrau; potenciar el reconeixement extern de la qualitat dels títols i centres; millorar la satisfacció de l’estudiantat amb l’experiència universitària que ofereix la Universitat de València; facilitar una orientació integral a l’estudiantat a nivell vocacional, professional i acadèmic, tot potenciant la seua ocupabilitat futura; desenvolupar el multilingüisme en el si de la Universitat, tot potenciant la nostra llengua; potenciar la dimensió internacional de les titulacions: potenciar la transició de l’alumnat de grau a postgrau; dissenyar l’oferta de postgrau adequant-la a les necessitats d’una investigació de qualitat i a l’ocupabilitat; incrementar la producció i la productivitat científica; incrementar la producció científica d’impacte; millorar la valoració de les activitats de difusió de la cultura de la Universitat; fomentar els valors lligats al desenvolupament humà com és ara la solidaritat, la cooperació, el progrés, la sostenibilitat, l’excel·lència i la igualtat mitjançant el desenvolupament del seu pla; o millorar la visibilitat d’aquelles activitats i resultats que reforcen el prestigi de la institució.♦