Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PRESENTANT ELS BLOGS CIENTÍFICS: el Blog CaixaCiència / El Post: “Les escoles i els museus de ciències són institucions independents però complementàries”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

LO CAMPUS DIARI continuem apropant a tots els nostres lectors els millors Blogs científics i tècnics del món. (Fent-ho amb les seves llengües originals).

Aquesta vegada presentem el Blog CaixaCiència (anteriorment el Blog CosmoCaixa). En concret presentem un interesant Post del dimecres 28 de setembre, que tracta sobre el campus Gutenberg, concretament sobre la relació entre educació i museus. Esta escrit pel redactor científic  i vicepresident de l’Associació Catalana de Comunicació Científica Raül Toran.

POST:

 “Les escoles i els museus de ciències són institucions independents però complementàries”

cropped-Campus-Gutemberg-2016

A l’última edició del Campus Gutenberg, celebrada els passats 12 i 13 de setembre a Barcelona, ​​han tingut lloc diversos debats per tractar el present i el futur de la comunicació científica. Als debats d’aquesta edició, es va parlar dels rànquings científics i l’excel·lència científica, dels descobriments científics i la controvèrsia en investigació, de les innovacions en comunicació i de la relació entre l’educació i els museus. Ens centrarem en aquest últim debat.

«Els museus i les escoles es necessiten mútuament ja que tots dos són educació», va afirmar Lina Ubero, cap de programes públics del Nat-Museu de Ciències Naturals / Museu Blau de Barcelona. En el pla estratègic d’aquest equipament municipal es destaca que el museu ha de ser un espai educador. Però, què pot aportar aquest museu a l’escola? El Museu pot aportar bagatge científic, formació, recursos pedagògics i espais diferents a l’aula. A més es disposa de temps per a activitats educatives. També pot afavorir l’intercanvi dels projectes que poden desenvolupar-se a l’escola. Què pot aportar l’escola al museu? Aquesta pot aportar reptes i ens ofereix un entorn social ric i divers. Des d’aquest museu treballen en col·laboració amb l’escola mitjançant projectes de llarga durada i crearan una comissió de mestres perquè siguin presents de manera estable al museu. Amb altres museus com el Parc de les Ciències de Granada i el Museu de Ciències Príncep Felip de València continuen apostant pel foment dels consells assessors infantils i impulsen els espais formatius per als mestres. Com a repte voldrien desenvolupar projectes conjunts entre diversos museus i escoles i disposar de professors a la plantilla dels museus de ciències …..

 Per continuar el text del Post al Blog … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere