Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari a la Universitat de València que analitza les bones pràctiques en patrimoni i desenvolupament als països del Sud

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acull els dies 3 i 4 d’octubre un seminari sobre bones pràctiques en patrimoni i desenvolupament als països del Sud, organitzat pel Departament d’Història de l’Art i promogut per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Institut de Restauració del Patrimoni.

 

El seminari arrancarà dilluns dia 3, a les 16 hores, amb la presentació del delegat del Rector per a Cooperació i director de la Càtedra UNESCO de la Universitat, José Miguel Soriano, a qui acompanyaran el director del Departament d’Història de l’Art, Felipe Jerez, i la coordinadora del seminari, María Luisa Vázquez de Ágredos.

Al llarg de dues jornades, s’analitzarà la intervenció, la posada en valor i la difusió del Patrimoni Cultural com a via per al desenvolupament local, actuacions que contemplen els Plans de Cooperació Internacional dels Països del Nord.

Aquestes tasques patrimonials afavoreixen els fluxos de Turisme Cultural Sostenible amb incidència en el desenvolupament econòmic de les comunitats beneficiàries. Al seu torn, el Patrimoni Cultural és dipositari d’un llegat històric que el converteix en suport d’Identitat Cultural i, per aquest motiu, la intervenció, la posada en valor i la difusió del Patrimoni Cultural promouen la Identitat Cultural que és plataforma d’Enfortiment Comunitari i Desenvolupament Local.

Amb aquest seminari es pretén treballar precisament el binomi Patrimoni i Desenvolupament des de paràmetres precisos amb els quals les poblacions locals beneficiàries són capacitades i sensibilitzades en la importància del Patrimoni com a motor de Desenvolupament.

Així doncs, durant la trobada s’exposaran comunicacions que narren experiències al Sud a partir de projectes d’intervenció, posada en valor i difusió del Patrimoni Cultural, amb la finalitat de debatre sobre les claus que afavoreixen un exercici de Bones Pràctiques en aquestes actuacions.♦

Programa complet en espanyol … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere