Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Juan Antonio Bueren parlarà dels últims avenços de la teràpia gènica de malalties monogenètiques de la sang

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

5040119_640px

Juan Antonio Bueren parlarà dels últims avenços i les tasques pendents de la teràpia gènica de malalties monogenètiques de la sang. Va ser el responsable del primer assaig clínic de l’Estat que utilitza aquesta tècnica per a tractar nens afectats per l’anèmia de Fanconi, una malaltia rara

 

El dimarts 4 d’octubre, a les 16 h, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona), Juan Antonio Bueren, investigador del Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT), pronunciarà la conferència «Progressos i tasques pendents en teràpia gènica de malalties monogèniques de la sang».

La teràpia gènica, que consisteix en la inserció de gens en les cèl·lules i teixits d’un organisme concret per a tractar una malaltia, és una opció terapèutica que es va començar a utilitzar fa més de vint anys i que en els darrers cinc anys ha evolucionat cap a aplicacions molt diverses.

El doctor Juan Antonio Bueren, a banda de ser un expert en aquesta teràpia, és responsable del primer assaig clínic de tot l’Estat que, en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron, utilitza aquesta tècnica per a tractar nens afectats per l’anèmia de Fanconi, una greu malaltia hereditària caracteritzada per la fallada de la medul·la òssia.

La conferència està coorganitzada per la Societat Catalana de Biologia i la Societat Catalana d’Immunologia. Societats de l’Institut d’Estudis Catalans.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere