Preparant un espai especial a LO CAMPUS DIARI: Les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona del 28 de novembre de 2016
Ja estan convocades les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) i també establert el calendari electoral. El dia fixat per a la primera volta de les votacions serà el dilluns 28 de novembre. Si cap candidat obtingués la majoria absoluta, la segona volta tindria lloc quatre dies després, el dijous 1 de desembre, i hi concorrerien els dos candidats més votats en primera volta.
Les eleccions, de conformitat amb el que estableix la Llei orgànica d’universitats i l’Estatut de la Universitat de Barcelona, es faran mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret.
Segons el calendari electoral aprovat, el cens electoral (al qual cal estar inscrit per poder votar) es farà públic el dilluns 3 d’octubre. Els candidats seran proclamats per la Junta Electoral el 9 de novembre i la campanya electoral tindrà lloc del 10 al 24 de novembre.
En total, prop de 64.000 persones tindran dret a vot. En les eleccions al Rectorat hi ha quatre col·lectius d’electors, el vot de cadascun dels quals té un valor diferent: professorat doctor amb vinculació permanent (el conjunt del vot d’aquest col·lectiu té un valor del 51 % del total); altre personal docent i investigador (valor equivalent al 9 % del total); alumnat d’ensenyaments de primer i segon cicle i de doctorat (30 %), i personal d’administració i serveis (10 %).
En aquesta ocasió, hi haurà divuit col·legis electorals: els setze dels centres més dues taules addicionals, una a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al campus de Bellvitge i una altra a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació al campus de l’Alimentació de Torribera.
A LO CAMPUS DIARI considerem de molta importància aquestes eleccions i en pensem fer un intens seguiment periodístic. En propers dies obrirem un espai específic i permanent en aquesta publicació sobre l’esdeveniment. L’objectiu serà entendre les diferències de cada candidatura i acompanyar el debat intel·lectual fins el dia de les eleccions.
Òbviament les eleccions són a la Universitat de Barcelona però les altres 20 universitats de parla catalana que en treballem la informació, directament o indirectament, també els efecte aquestes eleccions. No descobrim res, sobre la importància de la UB i de Barcelona com a lloc d’aprenentatge i recerca, per tant ens cal oferir informació i opinió directa, per entendre i participar al debat.♦