Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Preparant un espai especial a LO CAMPUS DIARI: Les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona del 28 de novembre de 2016

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

Ja estan convocades les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) i també establert el calendari electoral. El dia fixat per a la primera volta de les votacions serà el dilluns 28 de novembre. Si cap candidat obtingués la majoria absoluta, la segona volta tindria lloc quatre dies després, el dijous 1 de desembre, i hi concorrerien els dos candidats més votats en primera volta.

Les eleccions, de conformitat amb el que estableix la Llei orgànica d’universitats i l’Estatut de la Universitat de Barcelona, es faran mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret.

Segons el calendari electoral aprovat, el cens electoral (al qual cal estar inscrit per poder votar) es farà públic el dilluns 3 d’octubre. Els candidats seran proclamats per la Junta Electoral el 9 de novembre i la campanya electoral tindrà lloc del 10 al 24 de novembre.

En total, prop de 64.000 persones tindran dret a vot. En les eleccions al Rectorat hi ha quatre col·lectius d’electors, el vot de cadascun dels quals té un valor diferent: professorat doctor amb vinculació permanent (el conjunt del vot d’aquest col·lectiu té un valor del 51 % del total); altre personal docent i investigador (valor equivalent al 9 % del total); alumnat d’ensenyaments de primer i segon cicle i de doctorat (30 %), i personal d’administració i serveis (10 %).

En aquesta ocasió, hi haurà divuit col·legis electorals: els setze dels centres més dues taules addicionals, una a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al campus de Bellvitge i una altra a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació al campus de l’Alimentació de Torribera.

A LO CAMPUS DIARI considerem de molta importància aquestes eleccions i en pensem fer un intens seguiment periodístic. En propers dies obrirem un espai específic i permanent en aquesta publicació sobre l’esdeveniment. L’objectiu serà entendre les diferències de cada candidatura i acompanyar el debat intel·lectual fins el dia de les eleccions.

Òbviament les eleccions són a la Universitat de Barcelona però les altres 20 universitats de parla catalana que en treballem la informació, directament o indirectament, també els efecte aquestes eleccions. No descobrim res, sobre la importància de la UB i de Barcelona com a lloc d’aprenentatge i recerca, per tant ens cal oferir informació i opinió directa, per entendre i participar al debat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere