Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’ICTA-UAB organitza el programa “Bojos per la Natura” per a estudiants de batxillerat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

wissenschaftsfoerderung-keyvisual-w600xh445-cutout

Per tercer any consecutiu, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) participarà activament al programa “Bojos per la Ciència 2017”, una iniciativa de la Fundació Catalunya- La Pedrera adreçada a estudiants de batxillerat de Catalunya que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les inscripcions es poden formalitzar des del passat 12 de setembre fins el proper 23 d´octubre. La iniciativa promou el talent científic entre els joves aprofundint en la teoria i les tècniques científiques en els diferents camps científics que proposen.

En el marc del Bojos per la Ciència, l’ICTA-UAB organitza el programa “Bojos per la Natura” amb la voluntat de potenciar entre els joves el coneixement del medi natural i de les tècniques d´estudi més actuals, i de posar-los en contacte amb els principals investigadors en la matèria. Compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions científiques d´arreu de Catalunya així com de MónNatura Delta de l’Ebre i de l´Espai Natura Muntanya d´Alinyà.

Durant les sessions, que tenen lloc en dissabte, els estudiants treballen en el propi centre juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. Això els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

El curs se centra en l’estudi del medi físic (climatologia, geologia i hidrologia) i dels diferents tipus d’organismes (fauna i flora) i sistemes (continentals, terrestres i aquàtics, i marins), així com en l’aplicació de les principals eines per a la gestió i la conservació de la natura i en la utilització de les tècniques de comunicació i de participació per transmetre al conjunt de la societat aquests coneixements.

De febrer a novembre de 2017, els joves podran participar en sessions matinals teòriques i de visita a laboratoris i centres de recerca de diverses institucions d’arreu de Catalunya, així com en sortides de camp de dia centrades en l’observació del medi natural i en el coneixement sobre el terreny dels principals projectes de recerca que hi tenen lloc. Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Natura, podran comptar com a tutor d’aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l’ICTA-UAB.

L’edició Bojos per la Natura 2016 encara està en marxa i finalitzarà al desembre. Les dues properes sessions proposen una sortida Delta del Llobregat per aprendre més sobre la protecció de les espècies i els espais naturals, i una sessió teòrica sobre la participació i la comunicació en els projectes de ciència ciutadana.♦

 

Web “Bojos per la Natura” … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere