Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La QUAM-CAPP 2016 s’internacionalitza per transformar un barri de Vic en un districte cultural i artístic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

phpThumb_generated_thumbnail

La QUAM-CAPP 2016, activitat de recerca, debat, formació i producció, especialitzada en l’àmbit de l’art contemporani, tindrà lloc del 17 al 22 d’octubre a ACVic Centre d’Arts Contemporànies, amb la participació d’investigadors, professors i alumnes europeus del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

 Tindrà format de taller i proposarà projectes d’intervenció i gestió concrets que es puguin aplicar per transformar el barri de les Adoberies de Vic en un districte cultural i artístic.

 El doctor en Geografia Francesc Muñoz, director del màster, serà l’encarregat de conduir el taller, que farà èmfasi en el patrimoni de tipus ambiental i cultural del paisatge de la ciutat.

 

ACVic Centre d’Arts Contemporànies acull del 17 al 22 d’octubre la QUAM – CAPP 2016, una activitat de recerca, debat, formació i producció, especialitzada en l’àmbit de l’art contemporani, que enguany es fa més internacional que mai amb un objectiu: elaborar projectes concrets que permetin transformar el barri de les Adoberies de Vic en un districte cultural i artístic. Aquesta edició de la QUAM tindrà format de taller i comptarà amb la participació d’investigadors, professors i alumnes europeus del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

La dimensió internacional de la QUAM s’aconsegueix mitjançant el programa Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP), un projecte d’investigació entorn les pràctiques artístiques col·laboratives que compta amb nou socis de sis països europeus. Hablarenarte és el soci de l’Estat que lidera la xarxa de centres formada per ACVic, Centro Huarte (Navarra), Medialab Prado (Madrid) i Tabakalera (Donosti). També compta amb la col·laboració de l’Oficina de la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El director artístic d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Ramon Parramon, explica que “el programa CAPP, a banda de donar-nos accés al finançament d’un projecte europeu, ens ofereix l’opció de donar a la QUAM una projecció internacional vinculada a les inquietuds socials i des d’un ànim de la transversalitat”. Així doncs, “amb aquesta edició, obrim el ventall tant pel que fa a l’acció com a les persones que hi participen; a banda, això dóna un sentit social a l’art”, afegeix Parramon.

Entre la trentena de participants al taller Paisatges ordinaris, patrimonis emergents: el paisatge com a creació col·lectiva, hi haurà investigadors, professors i alumnes dediverses universitats europees integrades a la xarxa UNISCAPE per a la implementació del Conveni Europeu del Paisatge. El doctor en Geografia Francesc Muñoz, director del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, serà l’encarregat de conduir eltaller amb l’objectiu de proposar projectes d’intervenció i gestió que remarquin el valor del’element paisatgístic i que, posteriorment, es puguin aplicar per transformar el barri de lesAdoberies de Vic en un districte cultural i artístic. A més, “un cop acabat el taller, tots elsparticipants continuaran treballant durant un mes en els diferents projectes i que finalments’entregaran a ACVic”, explica Francesc Muñoz.

Amb la mateixa fórmula que es portarà a terme a la QUAM – CAPP 2016, han sorgit propostes d’èxit a llocs com el Barri del Rec d’Igualada, l’aeroport de Lleida-Alguaire o el Circuit de Montmeló.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere