Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La start-up gestada a ESADE-Universitat Ramon Llull: ‘Made of gens’, premiada pel MIT Technology Review

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

????????

Óscar Flores, fundador de ‘Made of gens’ juntament amb el seu company en l’EMBA d’ESADE Miquel Bru, ha estat reconegut com un dels 10 ‘Innovators under 35’ de l’any pel MIT Technology Review

‘Made of gens’ és un model d’anàlisi genòmica pioner a nivell mundial que elimina la necessitat de seqüenciar dos vegades el mateix genoma per dues proves diferents i ofereix el control total de les dades a l’usuari

Óscar Flores, fundador juntament amb Miquel Bru de la start-up ‘Made of gens’ ha estat reconegut pel ‘MIT Technology Review’ com un dels 10 innovadors més destacats del nostre país. El reconeixement, que es lliura per sisena vegada aquest any, premia a 10 perfils destacats pel seu talent i pel potencial que tenen els seus projectes de canviar la nostra societat, escollits per un jurat d’entre més de 300 candidats. El lliurament de premis tindrà lloc el proper 27 d’octubre a la fundació Rafael del Pino, a Madrid.

MIT Technology Review, la publicació de referència sobre tecnologia i innovació, assenyala cada any el talent emprenedor menor de 35 anys a escala mundial. Un reconeixement que la prestigiosa publicació ha lliurat a personalitats de la talla de Mark Zuckerberg (Facebook) o als fundadors d’empreses com PayPal o Uber.

Un model basat en el control i la reutilització de les dades genètiques

“Made of gens” a més de permetre la seqüenciació de l’ADN de l’usuari, li ofereix la possibilitat d’accedir a una botiga virtual de serveis personalitzats, en un model pioner a nivell mundial basat en el control i la reutilització de les dades genètiques.

Es tracta de l’únic servei de genòmica personal que ofereix el control de les seves dades a l’usuari, sense que l’empresa accedeixi, cedeixi o vengui la informació genètica. A més, han patentat un servei pioner per mantenir aquesta privacitat. “Altres empreses basen el seu model de negoci en la venda de dades per a estudis de Big Data a institucions de recerca o empreses farmacèutiques, però en ‘Made of Gens’ posem la privacitat dels nostres usuaris primer”, afirma Flores.

La companyia ha tancat una ronda de capital-llavor de més de 500.000 € de finançament amb inversors de reconegut prestigi. A hores d’ara ‘Made of Gens’ ja ha llançat el seu servei de genòmica personal a Espanya i es troben en procés d’expansió internacional del seu model. 

Una empresa gestada a les aules d’ESADE-Universitat Ramon Llull

Tots dos fundadors es van conèixer i van començar el projecte en el marc de l’Executive MBA d’ESADE-Universitat Ramon Llull a Barcelona. “Aquest projecte comença a les classes d’ESADE com un treball més de màster, però la pròpia validació i la metodologia de treball ens va acabar donant la confiança necessària per dur-lo a la realitat”, destaca Miquel Bru.

“Malgrat la meva formació cientificotècnica com a enginyer informàtic i investigador a l’IRB Barcelona, ​​sempre m’havia sentit atret pel món empresarial. La formació de gestió rebuda a ESADE va ​​ser imprescindible per a l’èxit d’aquest projecte “, afegeix Flores.♦

 

Fotografia: (D’esquerra a dreta) Óscar Flors i Miquel Bru, fundadors de ‘Made of gens’.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere