Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Lliurament del Premi Dialoga 2016 d’ESADE Law School – Universitat Ramon Llull

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade

ESADE porta la mediació als instituts per resoldre conflictes en l’ús de xarxes socials entre els menors d’edat 

Més de 130 alumnes de 1ª de Batxillerat d’instituts catalans han presentat la seva candidatura al premi amb treballs sobre “L’ús de les xarxes socials pot produir conflictes: com prevenir-los?” 

Els cinc premiats obtindran una beca per realitzar el Summer Program preuniversitari de la ESADE Law School

 

Divendres passat es van conèixer els guanyadors de la tercera edició del Premi Dialoga, organitzat per ESADE Law School – Universitat Ramon Llull i el Col·legi de Notaris de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, un reconeixement a aquells treballs que reflecteixen millor el significat de la mediació com a mitjà de resolució de conflictes. Cinc alumnes de batxillerat i un centre han estat els guanyadors de la tercera edició del Premi Dialoga, que enguany tractava sobre la prevenció dels conflictes produïts per l’ús de les xarxes socials.

A aquesta convocatòria s’han inscrit més de 130 alumnes de primer de batxillerat d’instituts catalans que han pogut presentar treballs escrits o audiovisuals sobre el tema: “L’ús de les xarxes socials pot produir conflictes: com prevenir-los ?.

Durant la cerimònia de lliurament de premis, Francisco Longo, director general adjunt d’ESADE, ha destacat la importància que aquests premis tenen per la Universitat perquè “valoren l’esforç sobre el diàleg i la prevenció de conflictes, un dels pilars de la nostra missió educativa “. Xavier Bernadí, director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha lloat l’organització del premi, “una iniciativa que coincideix plenament amb la visió del Departament de Justícia, que aposta per reforçar els processos alternatius de resolució de conflictes “.

 Projecte de convivència en els centres educatius

José Alberto Marín, vicedegà del Col·legi Notarial de Catalunya, ha destacat la “importància de crear una cultura de mediació per tenir una cultura de justícia diferent a l’actual”, ha conclòs. Per la seva banda, Jordi Miró, director general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament, s’ha referit al ciberassetjament com una de les principals preocupacions del seu departament i ha confirmat que en els pròxims anys “tots els centres de Catalunya hauran d’elaborar un projecte de convivència propi on la mediació tingui un paper destacat “.

Teresa Dupla, directora del grup Arbitratge, Mediació, Dret i Família d’ESADE, s’ha mostrat molt orgullosa pel “progressiu augment en el nombre de participants del Premi Dialoga que, edició rere edició, ha aconseguit fer-se un buit en l’atrafegada agenda de els alumnes de batxillerat catalans, al voltant d’un tema no senzill com és la gestió de conflictes “.

Tots els treballs guanyadors han reflectit el significat de la mediació en l’entorn i la convivència a les aules, i la força del diàleg, així com el camí per trobar vies alternatives per solucionar els problemes.

En l’acte es van lliurar els certificats als alumnes finalistes i, als alumnes guanyadors, se’ls va atorgar el Premi DIALOGA, en les seves dues modalitats (escrita i audiovisual), així com a l’institut guanyador en la modalitat de centre.

PREMI DIALOGA 2016:

Modalitat escrita: Miriam Pajares, de l’IES Infanta Isabel d’Aragó (Barcelona)

Modalitat audiovisual: Javier Gallardo, Imma Martínez i Olivia Gènova, de l’Escola Pia (Vilanova i la Geltrú)

Modalitat centre: Institut Front Marítim (Barcelona)

El director general adjunt d’ESADE, Francisco Longo, ha presentat el tema de la propera edició del Premi Dialoga: l’ús del diàleg en la gestió de conflictes. Què és el diàleg i quins avantatges pot oferir-nos en la gestió dels nostres conflictes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere