Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

recerca

Difondre els resultats de la recerca des d’una plataforma única i facilitar l’accés obert a la producció científica produïda a les universitats catalanes són els objectius principals del Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya, una iniciativa impulsada per la Direcció General de Recerca de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i coordinada pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

El nou portal, que es va començar a perfilar a finals del 2012, és obert des del mes d’octubre, i vol potenciar la projecció de l’activitat investigadora que es duu a terme a Catalunya (investigadors, publicacions, grups i projectes de recerca) en l’escenari de la comunitat científica internacional, les empreses, les organitzacions finançadores i el públic en general. A llarg termini, també té per objectiu poder simplificar els processos de gestió i donar suport als sistemes d’avaluació en l’escenari de la investigació. Es basa en la premissa d’aprofitar la feina feta per les universitats en els seus sistemes de gestió de la recerca (CRIS) i es pretén que aquests treballs aportin millores en la gestió de la informació dins de cada institució. Tot això, es fa decidint conjuntament acords de disposició de les dades, capturant la informació a través de formats estàndards (CERIF) i de protocols d’interoperabilitat, mitjançant identificadors comuns que evitin ambigüitats (per exemple, l’ORCID per als investigadors) i afavorint l’accés obert a la producció científica i l’ús dels repositoris institucionals.

Els investigadors universitaris  que vulguin aparèixer al Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya han de complir els requisits següents: disposar d’un codi ORCID inclòs en el seu perfil de Curricul@ i desenvolupar alguna de les activitats de recerca recollides en el portal esmentat: publicacions, tesis, projectes, grups de recerca, etc.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere