Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

CCOO promou una campanya per aturar la pròrroga del pla Serra Húnter de professorat universitari

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ccoo

El sindicat considera que aquest programa suposa una “greu” afectació al dret a l’autonomia universitària sobre la selecció, formació i promoció dels professors

El Secretariat Interuniversitari de Catalunya de CCOO promou des del passat 29 de setembre una campanya de recollida de signatures per aturar la pròrroga fins al 2030 del pla Serra Húnter aprovada pel Govern. El programa té com a objectiu la captació i retenció de talent en l’àmbit del personal docent i investigador contractat a les universitats públiques catalanes. Segons el sindicat, la campanya es porta a terme perquè es considera que aquest pla suposa una “greu” afectació al dret constitucional a l’autonomia universitària, en concret sobre la selecció, formació i promoció del personal docent i investigador. CCOO assegura que en els darrers anys aquest programa “s’ha imposat” a les universitats públiques en el marc d’un context de crisis econòmica mitjançant l’”escanyament pressupostari” dut a terme pel Govern i considera que la seva gestió suposa una “gran” despesa de fons públics “del tot innecessària”.

A més, el sindicat subratlla que la “ineficiència” del programa fa que es provoquin endarreriments, en alguns casos de més de dos anys, des de la convocatòria de les places fins la realització del concurs. Afegeix que aquest pla presenta unes mancances jurídiques evidents i, en molts aspectes, no respecta, segons el sindicat, el marc normatiu del conveni col·lectiu de les universitats públiques catalanes. CCOO critica que la Generalitat pretén, “sota l’aparença” del Pla Serra Húnter, “obviar les necessitats reals de docència i de recerca de les universitats públiques, així com la creixent precarietat de les condicions de treball del personal docent i investigador en tots els vessants de la seva funció (docència, recerca i gestió)”. El sindicat creu que cal utilitzar altres vies molt més profitoses per impulsar la internalització, “que siguin més coherents amb el disseny del model de professorat català”. Apunta que ara la utilització del programa Serra Húnter no ajuda a enfortir aquest model i assegura que “es més una disfunció, que un instrument útil al servei de la qualitat del sistema universitari públic”. El sindicat recorda que juntament a la recollida de signatures entre el personal docent i investigador, que en aquests moments ja superen el miler, s’han tingut contactes amb tots els grups del Parlament per demanar que no s’accepti la pròrroga del pla i que s’estudiïn possibles alternatives. El Parlament ha decidit ajornar sense data la votació d’aquest tema prevista inicialment per al dia 19 d’octubre i el ple del dia següent va aprovar una moció que sol·licita “prorrogar el Pla Serra Hunter per un temps menor a l’inicialment previst, i com a màxim fins el 2020, sense que això afecti als processos que actualment estan en marxa”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere