Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reclamen al rector de la UdL que estudiants de les assemblees formin part de la Comissió de Resolució de Conflictes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udl

Roberto Fernández ajorna la composició d’aquest òrgan de mediació, que s’havia de debatre al consell de govern de dimarts, per assolir “el major consens”

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la Universitat de Lleida (UdL) reclama al rector del centre, Roberto Fernández, que membres de les assemblees d’estudiants de les facultats formin part de la Comissió de Protocol de Convivència, Mediació i Resolució de Conflictes de la UdL que està previst crear. La seva composició s’havia de debatre ahir dimarts al consell de govern de la UdL però Fernández va decidir ajornar-la “per assolir el major consens en el sí de la comunitat universitària”. Els membres del SEPC de la UdL també demanen a l’equip rectoral que qualsevol proposta sobre la comissió que es vulgui aprovar al consell de govern es concreti en un document que abans d’arribar al consell pugui ser debatut i esmenat per la comunitat universitària. Demanen a l’equip de govern que els estudiants “siguem escoltats de veritat” i lamenten que “presentar les propostes al mateix consell de govern, no afavoreix ni la participació de l’estudiantat ni de la comunitat universitària”.

“El Sindicat d’Estudiants del Països Catalans UdL no volem formar part d’una comissió que no convidi a participar a estudiantat de les assemblees de centre”, asseguren en un comunicat. En ell expliquen que, arran de l’okupació del despatx del Rectorat el curs passat a causa de la presència policial des de feia un més a l’edifici del Rectorat i la primera detenció de la història d’una estudiant dins el recinte universitari, el rector Roberto Fernàndez i el seu equip de govern portaven dimarts a aprovació al consell de govern els membres que formarien una comissió per elaborar un protocol de resolució de conflictes. “El rector ens ha sorprès al ajornar la creació comissió per un proper consell de govern per manca de consens de la comunitat universitària”. Consideren que la manera com s’havien designat els membres, el pes de membres de l’equip de govern en la comissió, la representativitat dels diferents estaments, sobretot pel que fa a l’estudiantat, així com que no s’havia convidat a estudiants de les assemblees de centres han provocat reticències dels estudiants, professors i PAS. Asseguren que l’equip rectoral s’ha compromès a buscar consens i a que hi hagi participació d’experts externs a la universitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere