Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El paper de la genètica forense en els tribunals de justícia / IEC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Genetica forense

Aquest dimecres 9 de novembre, a les 19.00  h i a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Societat Catalana de Biologia inaugurarà el seu curs d’activitats i jornades científiques acollint la conferència «El paper de la genètica forense en els tribunals de justícia», a càrrec de Manuel Crespillo, cap del Servei de Biologia de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (Ministeri de Justícia) 

Durant les tres últimes dècades, els avenços científics i tecnològics han permès que la biologia es converteixi en una ciència d’indubtable utilitat en els tribunals de justícia en el seu dia a dia. Queda ja lluny quan, a partir de l’estudi dels grups sanguinis o les anàlisis de polimorfismes enzimàtiques, es realitzaven proves de paternitat o s’usaven com a eina de resolució en casos criminals. Avui, les anàlisis genètiques amb finalitats d’identificació humana són utilitzades tant en l’àmbit criminal com en el civil per milers de tribunals de tot el món. Els esforços per part de la comunitat científica i de grups d’estandardització internacionals han permès aconseguir un alt nivell de qualitat en les perícies, fet que confereix seguretat a les conclusions i troballes derivades de les anàlisis genètiques de restes biològiques localitzades en actes criminals. 
En la conferència es revisaran diverses fites que han permès arribar a l’estat actual de les proves genètiques, així com aspectes crítics i limitacions en les anàlisis, l’estat actual de les bases de dades dels DNA d’interès criminal, i també les perspectives de futur.♦ 

Cal confirmació d’assistència a: scb@iec.cat

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere