Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sketching científic a la Setmana de la Ciència / Centre de Recerca Agrigenòmica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

3-web

El Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG) presenta, en el marc de la Setmana de la Ciència, un llibre divulgatiu de dibuix al natural (sketching) per a explicar la seva recerca.

La investigadora de l’IRTA al CRAG, Maria José Aranzana, impartirà  una conferència a la seu central del Departament d’Ensenyament que s’emetrà en directe per a tots els centres docents de Catalunya.

El CRAG participa activament en la Setmana de la Ciència amb cinc activitats a la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte  i xerrades a les escoles.

El proper cap de setmana comença la 21a edició de la Setmana de la Ciència, una setmana llarga en què es celebraran nombroses activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Enguany el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) hi participa activament amb nombroses activitats, essent la més destacada la presentació del llibre “Sketching Científic CRAG”, que tindrà lloc el proper dijous 10 de novembre a la Sala d’Actes de la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte (Barcelona).

El llibre que es presenta en el marc de la Setmana de la Ciència és el resultat d’un projecte de divulgació que el CRAG ha portat a terme durant aquest any amb l’objectiu d’explicar la seva recerca en plantes i animals de granja a través del dibuix al natural (sketching). Els dibuixos i les anotacions dels cinc sketchers professionals i els de quasi un centenar d’aficionats que van visitar el CRAG en una jornada de portes obertes, configuren aquest llibre, una exposició i un audiovisual que també es podran veure durant la Setmana de la Ciència als espais de la Biblioteca Sagrada Família. Un cop finalitzada la Setmana de la Ciència, l’exposició es trasllada a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es podrà visitar del 15 de desembre de 2016 fins al 17 de febrer de 2017.

A més dels resultat del projecte “Sketching científic CRAG”, el CRAG també ofereix altres activitats als espais de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte durant la Setmana de la Ciència. Per exemple, el dijous dia 10 al matí, els estudiants de 4art de primària d’una escola propera faran un taller on descobriran com les plantes canvien de forma per adaptar-se a les condicions del seu entorn.  Durant el cap de setmana hi hauràxerrades per a tots els públics on investigadores del CRAG explicaran curiositats de les plantes.

Una altre de les activitats destacades de la Setmana de la Ciència, que a Catalunya coordina la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, és el “Dia de la Ciència a les Escoles”, en el que els investigadors dels centres de recerca i universitats catalanes es desplacen als instituts de secundària per a explicar la ciència en primera persona. El dia 16 de novembre, cinc investigadors del CRAG aniran a escoles de poblacions com Sant Just Desvern o Rubí a explicar als estudiants quina recerca fan i què els mou a fer-la. És de destacar, la conferència titulada “La genètica que et menges; del laboratori a la taula”, que impartirà la investigadora de l’IRTA al CRAG,  Maria José Aranzana,  a la seu central del Departament d’Ensenyament i que s’emetrà en directe per a tots els centres docents de Catalunya. 

Sobre el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) és un centre que forma part del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya, i que es va establir com a consorci de quatre institucions: el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB). La recerca del CRAG s’entén des de la recerca bàsica en biologia molecular de plantes i animals de granja, a les aplicacions de tècniques moleculars per a la cria d’espècies importants per a l’agricultura i la producció d’aliments en estreta col·laboració amb la indústria. El CRAG ha estat reconegut com a “Centro de Excelencia Severo Ochoa 2016-2019” pel Ministeri d’Economia i Competitivat.  

El projecte “Sketching científic CRAG” és un projecte realitzat durant l’any 2016 al CRAG i liderat per la investigadora del CSIC al CRAG Elena Monte, en col·laboració amb Zahorí de Ideas-Drawing on Location. Aquest projecte ha estat finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i pel Programa Severo Ochoa de Centres d’Excel·lència en R&D 2016-2019 (SEV-2015-0533), tots dos del Ministeri d’Economia i Competitivitat (MINECO), i per Semillas Fitó. El taller de la Setmana de la Ciència “Troba la planta mutant!” compta amb el suport del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i del MINECO-FECYT.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere