La Setmana de la Ciència als centres del CSIC a Catalunya
Unes quaranta activitats (portes obertes, tallers, exposicions i conferències) són les propostes pels centres del CSIC a Catalunya per a la Setmana de la Ciència, que es realitza des de l’11 i fins al 20 de novembre. És una bona ocasió per accedir a algunes instal·lacions científiques -que d’altra manera són difícils de veure- i dialogar amb els investigadors.
Entre les activitats, per exemple, hi ha la possibilitat de visitar el vaixell oceanogràfic d’investigació “García del Cid”, que estarà al Port Vell (Moll Espanya, darrere de l’Aquàrium) i que es podrà visitar els dies 17 i 18 de novembre.
O les visites a centres com l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial, l’Institut Botànic de Barcelona i el seu gabinet Salvador, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, l’Institut de Ciències del Mar, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), a l’ Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), l’Observatori de Física Còsmica de l’Ebre, a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB).
Entre les exposicions, una de Sketching Científic o dibuix ràpid sobre llibreta (a la Biblioteca de la Sagrada Família), que reuneix dibuixos realitzats per Sketchers professionals i amateurs que van realitzar fa un temps una jornada d’aquesta modalitat de dibuix al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). També es podrà visitar una exposició sobre la Revista Ibèrica, a la Residència d’Investigadors; una mostra de mapes antics a l’Observatori de l’Ebre; l’exposició de les millors fotografies de FOTCIENCIA13, a la Residència d’Investigadors; i l’espai museístic Zenón Navarro, d’història de la microelectrònica, a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM).
També es poden esmentar els tallers que organitza l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) sobre química computacional i tensioactivitat; l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) sobre contaminants; i els tallers de l’Institut Botànic de Barcelona sobre l’evolució de les plantes o la seva identificació, o del Centre de Recerca en Agrigenòmica sobre plantes mutants. El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i l’Institut de Ciències de la Terra “Jaume Almera” (ICTJA) també ofereixen minitallers en les seves jornades de portes.
Finalment, el programa també compta amb un bon nombre de conferències en els diferents instituts sobre temàtiques molt diverses que acostaran al públic d’una manera atractiva i amena la investigació que estan duent a terme.
EL PROGRAMA COMPLET … CLICAR AQUÍ