Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants d’ESADE – Universitat Ramon Llull, Copenhaguen Business School i Aalto University, traslladen l’auditoria creativa de Ferran Adrià a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade

Aquesta segona edició del C4BI s’amplia internacionalment i participen també estudiants de Copenhagen Business School i Aalto University 

L’auditoria del procés creatiu és una eina utilitzada per Ferran Adrià i el seu equip per avaluar els processos d’innovació en el seu reconegut restaurant El Bulli 

Els cinc equips finalistes de la competició assisteixen a una classe impartida pel xef català en elBullifoundation i una altra a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​que culmina en una Hackaton i presentació dels projectes

 

ESADE Business School – Universitat Ramon Llull reprèn per segon any consecutiu la seva aposta pel “Challenge for Business Innovation” (C4BI), que pretén traslladar l’auditoria creativa de Ferran Adrià al món de les organitzacions i empreses. Aquesta edició, la competició va dirigida a alumnes d’ESADE de diferents programes, com el Grau en Administració d’Empreses (Bachelor of Business Admnistration – BBA), els Masters of Science (MSc) i l’MBA indistintament i, a més, s’internacionalitza i s’amplia a que puguin participar estudiants de les Copenhagen Business School i Aalto University de Finlàndia.

En aquesta nova edició, els equips, formats per cinc estudiants, hauran d’aplicar l’auditoria creativa del prestigiós xef a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​i en concret també al centre de simulació avançada Darwin, un centre pioner en la utilització de la simulació com eina docent.

Èxit de participació

La primera fase del “Creativity for Business Innovation” ha culminat amb un èxit de participació per part d’ESADE, amb 49 equips inscrits, el que es tradueix en 196 estudiants de 36 nacionalitats diferents. A la final, que aquest any se celebra en format Hackaton durant tres dies, els estudiants visiten elBulliLab, on Ferran Adrià imparteix una master class sobre la metodologia Sapiens, i l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​on coneixen el programa i àrea específica sobre la qual posteriorment realitzen el procés d’auditoria creativa de la mà del Dr, Manel del Castillo, director gerent de l’Hospital, entre d’altres.

Per a Jaume Pérez Payarols, director d’Innovació i Recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu, “innovar és un procés que exigeix ​​creativitat i disciplina, i que no té línia de meta. Per a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ​​treballar amb metodologies provades de Ferran Adrià i ESADE, i comptar amb la participació de talent jove i internacional, i amb una mirada diferent i externa és una gran oportunitat que ens ajudarà a millorar els nostres processos i resultats d’innovació. Esperem amb ganes els resultats de l’auditoria creativa “.

Per Ferran Adrià, “l’auditoria creativa és una eina per obtenir la millor eficiència en la innovació i sobretot que aquesta eficiència duri molt temps”, i explica que el concepte d’auditoria creativa és una novetat dins el món de l’empresa i de la gestió. Per això, un grup de professors d’ESADE Business School i un equip de elBullifoundation han estat treballant en l’aplicació de l’auditoria creativa a l’àmbit de l’empresa i han desenvolupat una nova eina que serveix per auditar el procés creatiu de les empreses que volen innovar.

“Per construir una piràmide de la innovació cal començar per respondre per què s’innova, la qual cosa torna impossible generalitzar un únic model de piràmide aplicable a totes les empreses”, va assenyalar Ferran Adrià en una primera conferència a ESADE. 

antecedents

El C4BI representa una oportunitat única per als estudiants, especialment aquells interessats en els processos d’innovació i en el desenvolupament de les capacitats creatives, així com en els que tenen una mentalitat emprenedora. Es tracta d’una activitat voluntària i complementària dels cursos que conformen el currículum oficial dels programes, perquè els estudiants puguin experimentar amb una nova metodologia desenvolupada per a comprendre els processos creatius i innovadors en el món de l’empresa.

En la primera edició, la de l’any passat, els participants havien de completar una auditoria del procés creatiu del projecte “W + W” de Roca Gallery recorrent a fonts de dades secundàries i a opinions d’experts, entre d’altres.

La col·laboració entre elBullifoundation i ESADE Business School, pionera en aquest àmbit, pretén posar en valor el procés d’auditoria creativa aplicat al restaurant elBulli i traslladar-lo als processos de creativitat i innovació que es desenvolupen en l’entorn empresarial.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere