Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un miler d’estudiants de secundària exigeixen la derogació de la LOMCE en una manifestació a Barcelona / Més d’un centenar d’estudiants es manifesten a Tarragona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Pla general de la capçalera d ela manifestació d'estudiants del 24 de novembre de 2016 (horitzontal)

Ensenyament xifra en un 31,5% el seguiment de la vaga als instituts públics, 10 punts menys que la darrera convocatòria

Un miler d’estudiants de secundària han tornat a sortir el carrer per reclamar la derogació de la LOMCE i l’eliminació de les revàlides. Els joves, que ja van sortir el 26 d’octubre, consideren que els moviments que ha fet el govern espanyol durant aquestes setmanes no són suficient i exigeixen la derogació de la LOMCE i del decret de revàlides així com de qualsevol mesura que s’hagi aprovat en contra l’educació pública. La manifestació ha recorregut el centre de Barcelona durant una hora i mitja, després d’una jornada de vaga amb seguiment desigual. De mitjana, Ensenyament ha registrat als centres públics, un seguiment del 31,5%, a les 12 del migdia, 10 punts menys que la convocatòria de l’octubre.

Al voltant d’un miler d’estudiants, majoritàriament de Secundària i Batxillerat, s’han manifestat aquest dijous al migdia pels carrers de Barcelona per exigir la derogació de la LOMCE i la retirada del decret de revàlides. Els estudiants, que ja van sortir el 26 d’octubre amb al mateix objectiu, no volen que l’any vinent, si les declaracions de Rajoy aturant els efectes acadèmics es compleixin, es tornin a impulsar i s’hagi de tornar a protestar per aquest motiu. Per això, el Sindicat d’Estudiants considera que l’única sortida és que el govern del PP derogui la llei Wert i faci marxa enrere amb les polèmiques revàlides que consideren ”franquistes”. Així ho ha explicat el portaveu, Oriol Gonzàlez, que també ha criticat el govern de Convergència i Unió i Junts x Sí, i ha recalcat que la LEC té molts aspectes comuns amb la LOMCE i que, per aquest motiu i per la intenció de reprivatitzar l’educació pública, segregar els estudiants ja que coincideixen en interessos. Gonzàlez assegura que aquest és el motiu final pel qual des de la Generalitat no s’està promovent la desobediència ni cap mesura en contra de la LOMCE. La marxa ha sortit a les 12 del migdia de la plaça Universitat i al cap d’una hora i mitja ha arribat a la plaça Sant Jaume. Els joves han pronunciat càntics contra Rajoy, CiU, la corrupció, la monarquia, les retallades i les privatitzacions i han rebut el suport d’alguns sindicats com CCOO i USTE-STEs, que han reclamat una vaga general de la comunitat educativa. Els estudiants també han llegit un manifest contra la violència contra les dones. En arribar davant la Generalitat, membres del Sindicat d’Estudiants, que xifren en 10.000 manifestants, han llegit el manifest en què reclamen més inversió per a l’escola pública. Poc abans de les dues, la marxa s’ha diluït sense cap incident. La manifestació ha estat el colofó d’una vaga d’estudiants que segons el Sindicat d’Estudiants ha seguit el 90% de l’alumnat de Secundària als centres públics. Tanmateix, el Departament d’Ensenyament, a les 12 del migdia, havia registrat un 31,10% de seguiment, també en centres públics, uns 10 punts per sota del que s’havia registrat a la mateixa hora del 26 d’octubre. I és que la vaga ha tingut un seguiment desigual en funció dels centres i també en funció de les comarques. El seguiment més alt s’ha registrat al Baix Llobregat, amb un 64,14%, seguit del Vallès Occidental, amb un 59,46% i les Terres de l’Ebre, amb un 51,35%. A les comarques de Barcelona, el seguiment ha estat del 37,9 i a Tarragona de poc més del 30. Al Maresme i al Vallès Oriental, un 21,66% d’alumnes no ha anat a classe, mentre que al Consorci de Barcelona ciutat, aquesta xifra ha superat lleugerament el 18%. A Lleida, amb un 11,15%, Girona, amb un 9,34% i la Catalunya Central, amb un 7,54%, han estat els serveis territorials on els estudiants més han acudit a classe en aquesta jornada reivindicativa.

 

Més d’un centenar d’estudiants es manifesten a Tarragona contra les revàlides

El Sindicat d’Estudiants exigeix un compromís per escrit del govern espanyol que no s’aplicaran

 

Més d’un centenar d’estudiants s’han manifestat a Tarragona contra les revàlides a ESO i Batxillerat impulsades pel govern espanyol. Tot i que l’executiu ha deixat la proposta en suspens, el Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga i manifestacions a les principals ciutats del país per exigir la seva supressió. “Ens intenten fer creure que s’han derogat, però no ens ho creurem fins que no estiguin eliminades i ho vegem per escrit”, ha assenyalat el portaveu del sindicat a Tarragona, Dídac Cerezo. La marxa, que a Tarragona ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Fora revàlides franquistes’, ha sortit de la plaça Imperial Tàrraco, ha recorregut la Rambla Nova i ha finalitzat davant dels serveis territorials d’Ensenyament, al carrer Sant Francesc.

El portaveu local del Sindicat d’Estudiants, Dídac Cerezo, ha afirmat que, com ja van fer el 26 d’octubre passat, han tornat sortir al carrer per oposar-se a diverses mesures impulsades pel govern del PP com “la imposició de revàlides franquistes, l’aplicació del 3 més 2 l’any que ve en totes les carreres i universitats o seguir amb el pla de seguir retallant i negant beques a les famílies necessitades”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere