Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui, 28 de novembre, eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

debat_video.jpg_2068655880

Avui dilluns, 28 de novembre, tenen lloc les eleccions al Rectorat de la Universitat de Barcelona. Un total de 62.998 persones dels diferents col·lectius universitaris poden exercir el dret de vot de 10 a 20 h, sense interrupció, en les divuit meses electorals instal·lades als diversos centres de la UB.

Set candidats opten a ocupar el càrrec de rector de la Universitat de Barcelona. Són, per ordre alfabètic, Norbert Bilbeny, catedràtic d’Ètica; Joan Elias, catedràtic de Matemàtiques; Rafael Franco, catedràtic de Bioquímica; Joan Guàrdia, catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament; Eduardo L. Mariño, catedràtic de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica; Màrius Rubiralta, catedràtic de Química Orgànica, i David Vallespín, catedràtic de Dret Processal.

Serà la quarta vegada, d’acord amb la legislació vigent, que el nou rector serà elegit per la comunitat universitària mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret. El vot és ponderat per sectors de la comunitat universitària, segons els percentatges fixats en l’Estatut de la UB: el professorat doctor amb vinculació permanent computa el 51 % del total; l’altre personal docent i investigador, el 9 %; l’alumnat, el 30 %, i el personal d’administració i serveis, el 10 %.

Si cap candidat obté la majoria absoluta, es farà una segona volta dijous, 1 de desembre, a la qual concorrerien els dos candidats més votats avui, i es proclamarà rector el candidat que obtingui la majoria simple de vots.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere