Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conferència: “El consum del vi grec en la cultura ibèrica” al Museu d’Arqueologia de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

conferència

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha programat pel dijous 1 de desembre a les 19h la conferència El consum del vi grec en la cultura ibèrica, emmarcat en les activitats de l’exposició “el vi grec. De l’antiguitat als cellers catalans actuals”.

La conferència anirà a càrrec d’Antoni Rojas, de l’Institut català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) – Universitat de Girona.

El ponent desgranarà la influència de les colònies d’Empúries i Roses sobre l’activitat de les comunitats ibèriques. Certament, la recerca arqueològica ha pogut constatar influències en sectors tant importants com el comerç o l’arquitectura. Durant segles es produí un intercanvi no només d’elements materials sinó també de tècniques, coneixement i idees. La cultura Ibèrica ens transporta a una època plena de contactes amb pobles mediterranis entre els quals el vi va ser un producte de gran demanda. Quina relació van tenir els ibers amb el món del vi? El van produir? Com el consumien? Quins objectes ens han arribat vinculats a la seva producció, comercialització o consum? Explorarem aquestes qüestions, abordant la relació que tingueren els ibers amb el vi grec.

Activitat gratuïta. Aforament limitat, recomanem confirmar assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 93.423.21.49.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere