Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València, primera d’Europa amb una càtedra compartida amb Microsoft

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

microsoft

La Universitat de València es convertirà en la primera universitat d’Europa que comptarà amb una càtedra institucional compartida amb l’empresa Microsoft. La càtedra estarà dedicada a la investigació en temes de privacitat i de transformació digital, segons ha explicat aquest dimarts Guillermo Palao, vicerector de Relacions Internacional i Cooperació, durant el Consell de Govern.

 

L’objectiu principal de la iniciativa respon a una visió (promoure la generació de pensament corporatiu en privacitat) i a una missió de liderar el coneixement sobre la privacitat a Espanya i Europa en el període 2016-2020. Des de la Càtedra es promouran cursos de formació sobre privacitat, ciberseguretat i transformació digital; jornades en què, amb una finalitat divulgativa/formativa, es puguen portar ponents de primer nivell, tant del camp de l’empresa com de la universitat; i recerques patrocinades per la Càtedra.

Així mateix, la Càtedra pot propiciar, entre altres, conferències, incentivació de la cooperació educativa, desenvolupament de línies d’investigació conjunta, realització de treballs d’investigació, realització de tesis doctorals, promoció de trobades nacionals i internacionals d’experts sobre temes d’interès, cooperació per a projectes d’investigació.

També es promourà la generació de continguts audiovisuals, la realització de treballs de transferència de resultats de la investigació, la realització de jornades de divulgació tècnica i tecnològica en temes innovadors, i jornades d’intercanvi professional especialitzat. Està prevista, d’altra banda, la col·laboració en la promoció de trobades tècniques i científiques, i la potenciació de la realització de publicacions sobre temes d’interès.

Guillermo Palao ha explicat que Microsoft disposa actualment d’una xarxa de càtedres en universitats dels Estats Units, i ara vol bastir una xarxa semblant a Europa, començant per la Universitat de València.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere