Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cinc dramaturgs catalans mostren les seves propostes a diversos productors en el Temporada Alta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cultura teatre

La trobada busca facilitar les sinergies i suposa un bon aparador per trobar obres que puguin tenir futur

Aquest dissabte passat s’ha fet la segona edició del ‘Pitching de dramatúrgia catalana’, en el marc de les activitats que organitza el festival Temporada Alta. Es tracta d’una trobada on cinc autors catalans presenten les seves obres davant productors de diferents sales. Després de l’exposició, diversos actors interpreten quinze minuts del text. El dramaturg Carles Mallol considera que es tracta d’una oportunitat als dramaturgs, però “també aconseguim professionalitzar l’ofici, perquè vénen expressament a veure què fas”, indica. La productora i directora artística del Teatre Acadèmia, Mercè Managuerra, comenta que l’any passat no va poder venir a la primera edició i diu que aquesta no se la volia perdre perquè és un bon lloc “per fer-se una idea” sobre el que s’està treballant per part dels autors teatrals que volen col·locar les seves obres a les sales.

Segona edició del ‘Pitching de dramatúrgia catalana’, una de les activitats professionals que va posar en marxa l’any passat el Temporada Alta i que es torna a repetir aquest 2016. Enguany els ‘pitchers’ participants han estat: Esteve Soler, amb ‘Contra la libertad’, Carles Mallol, amb ‘La vida pornogràfica’, Marilia Samper amb ‘Futur’, Blanca Bardagil amb el text ‘Nens Robats’ i Elisenda Guiu que presentava ‘El naixement’. El ‘pitching’ és una trobada que busca oferir l’oportunitat als autors de donar sortida als seus texts, però també l’opció de trobar bones obres per programar als productors. En opinió del dramaturg Carles Mallol, la intenció és poder parlar i “presentar l’obra sense obstacles” al productor. Mallol és conscient que és molt difícil sortir de la trobada amb una obra produïda però sí que, al menys, tenen la opció d’explicar detalladament als productors la seva obra i així saber si és el que busquen. “És una via directa amb el productor. N’espero que s’obri la porta a continuar-ne parlant”, ha comentat. Maria Ribera, David Marcè, Jordi Rico, Muguet Franc i Carme Pla són els actors que han representat les obres escrites pels cinc participants.

Potenciar el sector

Amb la trobada de dramaturgs i professionals del sector es busca potenciar i enfortir el creixement de l’autoria catalana, incentivant l’escriptura teatral. Enguany, s’han pogut veure al llarg del Festival Temporada Alta un total de 61 propostes d’autoria catalana que han acostat al públic tant autors consolidats com joves promeses. El bon moment pel que passa la creació teatral al país contagia diversos llenguatges i formats de creació, que travessen la programació amb propostes de teatre de text, però també en el terrenys de les dramatúrgies no convencionals i els llenguatges contemporanis.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere